kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
STERLIN
40,8115
BITCOIN
$70.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiliz seçmenini Türkiye’yi kullanarak korkutuyorlar

Birleşik Krallığın Avrupa Birliği’nde kalıp kalmama gündemine 1 ay kala, Brexit (AB’den ayrılmak isteyenler) yanlıları, çarpıtılmış haberlerle İngiltere seçmenini korkutmaya çalışıyor.

İngiliz seçmenini Türkiye’yi kullanarak korkutuyorlar
28.05.2016
0
A+
A-

 

Baroness Meral Hüseyin Ece.

Baroness Meral Hüseyin Ece.

Birleşik Krallığın Avrupa Birliği’nde kalıp kalmama gündemine 1 ay kala, Brexit (AB’den ayrılmak isteyenler) yanlıları, çarpıtılmış haberlerle İngiltere seçmenini korkutmaya çalışıyor.

Ayrımcı ve koyu sağ politikalarıyla bilinen UKIP Partisi lideri Nigel Farage başta olmak üzere, İngiltere’nin AB’den çıkmasını isteyenler, oy verecek vatandaşları “12 Milyon Türk İngiltere’ye gelecek” propagandası ile korkutmaya çalışıyorlar. Endişe verici durum, Sunday Express Gazetesinin Türkiye menşeli KONDA araştırma merkezinin yaptığı bir araştırmayı çarpıtmasıyla “12 milyon Türk İngiltere’yi istila edecek” başlığını manşet yapmasıyla yüksek seviyeye ulaştı.

İngiliz Dış istihbarat Servisi MI6 eski başkanı Richard Dearlove Türkiye’ye Avrupa Birliği vize serbestisinin “benzin ile ateşi yan yana koymak” anlamına geleceğini söyledi.

Dearlove ayrıca, eğer Avrupa ülkeleri göçmen krizini kontrol edebileceklerini gösteremezlerse isyanlar ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.

İngiltere’de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi de, Türkiye vatandaşlarına Schengen bölgesinde vize serbestisi verilmesi halinde, “teröristlerin” Avrupa’ya saldırma olasılığının artacağını öne sürdü.

sunday manset

Daily Telegraph’ın Brüksel muhabiri Matthew Holehouse’ın imzasını taşıyan haberde, Avrupa Komisyonu’nun konuyla ilgili öngörülerini sıraladığı rapora yer veriliyor.

Gazetenin ulaştığı raporda, Türkiye vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması halinde, “TC vatandaşı olan ya da Türkiye’de yaşayan suçlu ve teröristlerin Schengen bölgesinde serbest dolaşımının artacağı, yabancı teröristler ve organize suçlara karışmış kişilerin Avrupa’ya ulaşmak için Türkiye pasaportu almaya çalışacağının beklendiği” belirtiliyor.

İngiliz dış istihbarat servisi MI6’nın eski başkanının vize muafiyeti anlaşmasını “ateşin yanına barut koymak” olarak nitelediği hatırlatılıyor.

İngiltere’deki AB karşıtları Türkiye üzerinden siyaset yaparak bu yolla seçmenleri AB’den çıkmaya ikna etmeye çalışıyor.

“Türkler AB’ye girmeden biz çıkalım, girerlerse 12 milyon Türk İngiltere’ye gelecek diyorlar” diyen Türkiye ve AB karşıtlarının iddiası bugün piyasaya çıkan Sunday Express gazetesinde de manşet haber olarak yer aldı.

BARONESS HUSEYİN ECE LONDRA GAZETE’YE KONUŞTU

Liberal Demokratlardan Baroness Meral Hüseyin Ece, Londra Gazete’ye yaptığı açıklamada son gelişmeleri endişeyle izlediğini belirtirken “Türkiye’nin AB’ye üye olarak girmesi söz konusu değil, bu tamamen şu an İngiltere’de AB’den ayrılmak isteyen grupların gündemi etik dışı şekilde değiştirerek insanları korkutmasından başka bir şey değildir. Türkiye’yi terörizm kaynağı olarak damgalamanın yanı sıra, Türkiye ve AB arasındaki güncel anlaşmayı yalan bir haber ile yansıtmaları kesinlikle etik dışı” dedi.

Türkiye ve AB anlaşmasının gündemine geri dönerken, Baroness Meral Ece “Türkiye şu an AB ile Schengen bölgesinde vizesiz seyahat anlaşması gündemindedir ve bu durumda birincisi Schengen İngiltere’yi kapsamamaktadır, ikincisi de bu serbest dolaşım çalışma ve ikamet hakkı vermemektedir” dedi.

“Türkiye’nin şu anki İngiltere-AB gündeminin bir oyuncağı olması çok üzücü ve endişe verici. Yalan haber ve taktiklerle Avrupa Birliği’nden ayrılma gibi İngiltere ekonomisini derinden kötü etkileyecek bir gelişmeyi destekleyenlerin endişe verici bir oyunu” dedi.

YASEMİN BRETT DE, OBSERVER’A YAZDI

Öte yandan Enfield Belediye Meclis üyesi Yasemin Brette’in de, Observer Gazetesi’nde, Türkiye aleyhine yönelik kampanyalara karşı duran bir yazısı yer aldı.

Enfield Belediye Meclis Üyesi Yasemin Brett.

Enfield Belediye Meclis Üyesi Yasemin Brett.

“Sevgili editörler ve gazeteciler,

Size Enfield bölgesinden bir belediye görevlisi olarak yazmaktayım. Türkçe’nin ikinci konuşma dili olduğu Enfield’da 20 seneden beri süregelen kariyerimde, her zaman Türkçe konuşan toplumlarla çalışmış ve ortaklaşa projeler yürütmüş biri olarak gündemde birkaç konuya değinmem gerektiğini düşünüyorum.

Esasa dayanmayan haberlerle Türk ve Türkiye’yi karalayan Brexit yanlıları, en çok Türklerin düzelttiği ve hayata geri döndürdüğü, 1980’lerin konfeksiyon akımının mahvettiği Enfield ve Green Lanes’i ziyaret etmek isteyebilirler. Bu bölgelerde etkinliğe başlayan Nills ve Doğtaş gibi birçok iş pozisyonunun öncüsü olurken topluma hizmet eden yatırımlarına göz atmak, BHS gibi büyük İngiliz şirketlerini batmaktan kurtaran Türk-Türkçe konuşan iş adamlarını ve kurumlarını kontrol etmek isteyebilirler.

Bir aktivist olarak ben ve birçok benim durumumda olan insanlar yabancılaştırma politikalarıyla karşılaştık ancak İngiliz ekonomisinde, kültüründe ve yaşamında yerimizi bularak, asimile olmadan, tam tersine kültüre kültür katarak yaşamımızı sürdürdük. Dengeleri bozmadık, güçlendirdik. Bunların görülmemesi üstüne üstlük dışlanmamızı görmek kadar üzüntü verici bir hayal kırıklığı olamaz.

Yasemin Brett Bowes Ward

Enfield Belediyesi

Councillor “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.