kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
STERLIN
40,9625
BITCOIN
$70.731
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

BBC, İmam Gani’den özür diledi

BBC, yaklaşık 20 yıldır Birleşik Krallık’ta yaşayan imam Süleyman Gani’yi IŞİD destekçisi olarak tanımladığı için özür diledi

BBC, İmam Gani’den özür diledi
30.05.2016
0
A+
A-
İmam Süleyman Gani.

İmam Süleyman Gani.

BBC, yaklaşık 20 yıldır Birleşik Krallık’ta yaşayan imam Süleyman Gani‘yi IŞİD destekçisi olarak tanımladığı için özür diledi

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, yaklaşık 20 yıldır Birleşik Krallık’ta yaşayan imam  Süleyman Gani‘yi terör örgütü IŞİD‘in destekçisi olarak tanımlamasından ötürü özür diledi.

BBC, 18 Nisan’da ekrana gelen “Londra’nın Belediye Başkanı: Büyük Tartışma” programında sunucu Andrew Neil’in Gani ile ilgili olarak “IŞİD destekçisi” ifadesini kullanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “BBC bu ifadenin doğru olmadığını ve Gani’nin IŞİD destekçisi olmadığını açıklığa kavuşturmayı ister. İmam Gani IŞİD’e ve yaptıklarına karşıdır, geçmişte bunları kınamış ve bunlara karşı kampanya yürütmüştür. BBC, imam Gani’den, kendisi hakkında kullanılan ifadenin yarattığı üzüntü ve hasar nedeniyle özür diler.” ifadesi kullanıldı.

CAMERON VE FALLON DA ÖZÜR DİLEMİŞTİ  

Gani ile ilgili olarak İngiliz parlamentosunda benzer ifadeler kullanan İngiltereBaşbakanı David Cameron da daha önce özür dilemişti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Başbakan Cameron, Gani’nin IŞİD’i desteklediği yönündeki haberlere atıfta bulunuyordu. Başbakan bu ifadelerin, Gani’nin IŞİD’i desteklediği anlamına gelmediği konusunda açık. Her türlü yanlış anlaşılmadan ötürü özür diliyor.” ifadesine yer verilmişti.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon da Gani’yi IŞİD’le bağdaştırmıştı. Bunun itibarını zedelediğini belirten Gani’nin bakana dava açmasının ardından da Fallon özür dilemişti.

Cameron’ın geçen ay kendisi hakkında kullandığı ifadelerin ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan Gani, Başbakan’ın açıklamalarından sonra aşırı sağ grupların hedefi haline gelmekten endişe ettiğini dile getirmiş, Cameron’dan özür beklediğini aktarmıştı.

Yaklaşık 20 yıldır Londra’da yaşayan ve başkentteki bir üniversitede İslam Çalışmaları bölümünde yüksek lisans yapan Gani, yakın zamana kadar başkentin güneyindeki Tooting İslam Merkezi’nde imamlık yapıyordu. (aa)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.