kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
STERLIN
40,5064
BITCOIN
$61.987
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra Başkonsolosluğunda geleneksel iftar yemeği

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül hanım bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen iftar yemeğine ev sahipliği yaptılar.

Londra Başkonsolosluğunda geleneksel iftar yemeği
25.06.2016
0
A+
A-

DSC_0519

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül hanım bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen iftar yemeğine ev sahipliği yaptılar.
Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar geleneğini bozmayarak Başkonsolosluk konutunda Türk asıllı siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra yazılı basın temsilcilerinin katıldığı bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı.

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Başkansolos Emirhan Yorulmazlar, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri iftar yemeğinde davet edilenlerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirterek, gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Hayır ve bereket ayı olan Ramazann-ı şerifte İngiltere’deki Türk toplumunun bir araya gelme çabaları bizleri ziyadesiyle sevindirmektedir” dedi.

DSC_0532

Görevi süresince İngiltere’de yaşayan vatandaşlarla yakın bir diyalog tesis etmeyi, sorunlarına çözüm aramayı ve toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek diyalog kanalları kurmayı amaçladığını hatırlatan Yorulmazlar, “Vatandaşlarımızdan ve farklı toplum temsilcilerimizden bu anlamda büyük destek gördüm. Bu itibarla, Başkonsolosluğumuzun faaliyetlerine destek veren ve çalışmalarıyla İngiltere’deki Türk toplumuna katkı saglayanherkese şükranlarımı sunmak istiyorum. Bugün itibarıyla İngiltere’de yeni bir dönemin başlangıcına şahit oluyoruz. Önümüzdeki dönemde Avrupa ülkelerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın en önemli önceliklerinden birinin giderek artan yabancı düşmanlığının ve İslamofobi olarak adlandırılan İslam karşıtlığının zemin kazanmaması adına ortak bir yaklaşım benimsemesi olacağı görülmektedir. Bu çerçevede, AB referandumu sürecinde Türkiye’yi hedef alan söylemin devam etmemesi amacıyla muhataplarımızla çalışmayı sürdürmemiz ve işbirliği imkalarını arttırmamız gerekeceği açıktır. Ramazan ayı vesilesiyle bu tür gelişmelere karşı birlik ve dayanışmamızın artması beklentimizi bir kez daha vurguluyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Geçtiğimiz Cuma akşamı sufi müzik eşliğinde gerçekleşen yemekte Murat Ferhat Yegül, Çağrı Küçükyıldız ve Halit Hakim Hicaz makamında ilahiler seslendirdi. Okunan ezanın ardından hurma ve zeytinle iftarlarını açan davetlilere çorba, kavurma, pilav ve salata ile güllaç ve baklavadan oluşan tatlılar ikram edildi.

DSC_0549DSC_0527DSC_0523DSC_0541DSC_0526DSC_0525

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.