kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5552
EURO
34,8986
STERLIN
40,5599
BITCOIN
$66.771
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

“Eski AB heyecanı kalmadı” – Türk kimliği üzerine bir sohbet

Türkiye’de ve dünyada değişen ve bazen indirgenen “Türk” kimliğinin konuşulması ve tartışılması üzerine UETD, City University London’da bir etkinlik düzenledi.

“Eski AB heyecanı kalmadı” – Türk kimliği üzerine bir sohbet
28.06.2016
0
A+
A-

c670a264-5284-4283-933c-1f0e1f414505

Türkiye’de ve dünyada değişen ve bazen indirgenen “Türk” kimliğinin konuşulması ve tartışılması üzerine UETD, City University London’da bir etkinlik düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hukuk danışmanlarından Özlem Zengin, Türk kimliğinin Türkiye ve diğer ülkeler arası etkileşimler sonucu uğradığı değişim ve evrimi katılımcılarla tartıştı.

27 Haziran 2016’da City University’de UETD’nin konuğu olan Ak Parti Kadın Kolları’nın başkanı olan Özlem Zengin, hukuksal anlamda Türkiye ve dış işlerini konu aldığı konuşmasında Ermeni gündemi, Türk-Kürt ilişkileri ve gündemde şu an süregelen İngiltere-AB ilişkilerini konu alan kapsamlı bir konuşma yaptı. Konuşmasına geçtiğimiz haftalarda Almanya’nın sözde Ermeni Soykırımını Parlamento’da tanıması üzerine Türkiye-Almanya arası ilişkileri ele alan Zengin “Türkiye ve Almanya arasındaki gerilim diplomatik yollarla çözülecektir, ancak önemli olan bu tip gelişmelerin Türk kimliğiyle nasıl bağdaştırılmaya çalıştığını görmek” diyerek son AB ve İngiltere gündeminde Türkiye’nin kampanyalardaki yerini örnek verdi.

Özlem Zengin

Özlem Zengin

“Örneğin İngiltere’deki son AB karşıtı kampanyalara bakın, Türkiye sadece AB ile Schengen bölgesini kapsayacak bir vize serbestiğini tartışırken her yerde –Türk’ler geliyor, AB’den ayrılmalıyız!- sloganları atıldı ve afişleri asıldı. Şimdi de görüyoruz ki belki de bu kampanyalar başarılı oldu. İşte bütün bunlar uzun yıllardır bilerek değiştirilmeyen Türk diasporasının bir örneği” dedi. “Gerçeği konuşamayan milletler ve devletler korku atmosferinin kurbanı olurlar” diyen Zengin, aynı zamanda her alanda ekstremist güçlerin tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Konuşmasının ardından dinleyiciler ile bilgi alışverişi yapan Zengin, İslamofobinin günümüzün en büyük problemlerinden biri olduğunu söyleyerek 2 hafta önce gelişen Orlando katliamını örnek verdi. “Orada o katliamı yapan kişinin Müslüman kimliğinin öne çıktığı hep görülmekle beraber aslında son aldığımız haberlerde katliamı yaptığı LGBT odaklı yerlere kendisinin de gittiğini anladık” dedi. Terörün her halinin terör olduğunu belirten Zengin, terörün din, dil, ırk ve yönelim gibi vasıflarla bağdaştırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Katılımcıların soruları üzerine İngiltere-AB ilişkilerinin Türkiye’yi etkileyip etkilemeyeceğine dair konuşan Zengin, AB’nin aslında bir Hristiyan birliği olduğunu ve Türkiye’nin sürekli sıkıştırılması ve girişinin geciktirilmesinin aslında dini taraflarının ağır bastığını vurguladı. Zengin konuşmasına AB’nin artık vatandaş tarafından da heyecanla karşılanmadığını, eski “AB’ye girmeliyiz” ruhunun yavaş yavaş söndüğünü belirtti.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.