kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
STERLIN
40,6330
BITCOIN
$64.259
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Londralılar Madımak’ı unutmadı

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 35 kişiyi, 23.yılında anmak için Stoke Newington Common Park’ta buluştu.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 35 kişiyi, 23.yılında  anmak için Stoke Newington Common Park’ta buluştu.

[youtube]https://youtu.be/-AZjywB6HE8[/youtube]

Pir Sultan Abdal anıtının önünde düzenlenen anma töreninde ölenlerin anasına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM ve Cemevi) tarafından düzenlenen anma töreninde İAKM ve Cemevi Başkanı Tugay Hurman, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, gazeteci yazar Fehmi Taştekin konuşma yaptılar.

580A6640İAKM ve Cemevi Başkanı Hurman yaptığı konuşmada Aleviler üzerindeki toplumsal baskıya değindi. Hurman konuşmasına “Sivas’ta insanların canlı canlı öldürülmesi bir kinin göstergesidir. İnsanları din adına katledenlerin bir iştahla bağırdığını videolarda  görebilirsiniz. Yapılan etkinliklerin amacı insanlara katliamın insanlarda açtığı acıyı ve duyarlığını anlatmak. Daha çok birleşmeye ihtiyacımız var. Alevi inancını ve felsefesini insanlara anlatmak için çaba gösteriyoruz. Bizler birbirimize sahip çıkmadığımız surece daha kötü günler göreceğiz .” diyerek anma törenine katılanlara teşekkür edip sözlerini noktaladı.

580A6649Hayatını kaybeden Hasret Gültekin’in annesinin yazdığı mektubun okunmasının ardından Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan gerçekleştirildiği konuşmasında “23 yıl önce katledilen canlarımızı saygı ve özlemle anıyorum. 23 yıldır adalet arayışımız devam ediyor ve devam edecektir. Öfkemiz ve acımız hiç bitmedi. Katliamın büyüklüğünü anlatmaya gerek yok bütün dünya bunu gördü. Devletin ve siyasi iktidarın bu katliamı gerçekleştirenleri koruması bizim vicdanlarımızı yaralamaktadır. Bugünkü hükümetin çalışanları bu katliamı gerçekleştirenlerdir. Katliamın arkasında duranları araştırdığımızda adalet mahkemesinin koridorlarında görüyoruz. Görülen bu davaların yetkilileri olmuşlardır. Katledilen aydınlarımızın arkasında organize güçlerin yer aldığını görebiliyoruz. Halka karşı işlenen cinayetlerin açığa çıkarıldığı bir sistem için hepimizin birleşmesi gerekmektedir.” dedi.

580A6659Gazeteci yazar Fehmi Taştekin ise konuşmasında “Hicap hissediyorum ve utanıyorum. Bu katliamın ateşini, yüreğimizde yanan ateşe dönüştürseydik bunun hesabını sorabilseydik farklı bir yerde olacaktık. Bugün birçok  katliamı işleyen IŞİD zihniyetinin 23 yıl öncede bu katliamı işlediğini görebiliyoruz. Türkiye’de yaşayan farklı kesimler olarak birlik mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor” diyerek Sivas Madımak’ta hayatını kaybedenleri andı. İAKM ve Cemevi yöneticilerinin de bulunduğu anma törenine yaklaşık 100 kişi katıldı. Törende “Sivas şehitleri ölümsüzdür” ve “Sivas’ın ışığı sönmeyecek” sloganları atıldı.  Tören konuşmaların ardından şiirler ve deyişlerin okunmasıyla devam etti.

FOTO GALERİ

580A6667

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.