kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
STERLIN
40,3217
BITCOIN
$63.862
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Anastasiadis’e Güzelyurt cevabı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakerelerinde “toprak” konusunun “hassas ve derin” bir konu olduğuna vurgu yaptı.

Anastasiadis’e Güzelyurt cevabı
07.07.2016
0
A+
A-

 

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakerelerinde “toprak” konusunun “hassas ve derin” bir konu olduğuna vurgu yaparak, “Toprak ancak zamanı gelince ve doğru bir zeminde tartışılabilir. Bugüne kadar masada herhangi bir biçimde toprak konusu, yerleşim yeri ve yüzdelikler tartışılmamıştır. Müzakere sürecinde ele alınmayan konuların basın üzerinden gündeme taşınmak istenmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “Güzelyurt verilmeden bir anlaşma olmaz” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, müzakerelerde şu anda 4 başlık üzerine yoğun çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra 5. başlık olan “toprak” üzerinde yoğunlaşılacağına işaret eden Burcu, “Konunun kamuoyu ve basın önünde demeç savaşları şeklinde tartışılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Barış Burcu, bugüne kadar masada herhangi bir biçimde toprak konusu, yerleşim yeri ve yüzdeliklerin tartışılmadığına vurgu yaptı.

“ANNAN PLANI BİR BÜTÜNDÜR, YARARLILAR ALINIP DİĞERLERİ YOK SAYILAMAZ”

Burcu, Rum Yönetimi’nin daha önce de kamuoyu üzerinden “Güzelyurt’un iade edilmesi” fikrini Annan Planı ile de ilişkilendirerek öne sürdüğünü, ancak kendilerinin yaptıkları açıklamada, “Annan Planı’nın bir bütün olduğunu ve yararlı kısımların alınıp diğer bölümlerin yok sayılamayacağını” karşı tarafa bildirdiklerini anımsattı.

“ANNAN PLANI’NDAN BU YANA KÖPRÜLERİN ALTINDAN ÇOK SULAR GEÇTİ”

Barış Burcu, daha önce de bu gibi talepler yapıldığı zaman Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın; “Annan Planı’ndan bu yana köprülerin altından çok sular geçtiğini ve Plan’da yapılan toprak ayarlamasının artık aynı şekilde düşünülemeyeceğini” belirttiğini kaydetti.

Türk tarafı olarak toprak aşamasına gelmeden bu gibi konulara girmeyi doğru bulmadıklarını belirten Burcu, konunun kamuoyu ve basın önünde demeç savaşları şeklinde tartışılmak istenmesinin anlamsız olduğuna dikkat çekti.

Barış Burcu, “Toprak o kadar hassas ve derin bir konudur ki ancak zamanı gelince ve doğru bir zeminde tartışılabilir. Bugüne kadar masada herhangi bir biçimde toprak konusu, yerleşim yeri ve yüzdelikler tartışılmamıştır, müzakere sürecinde ele alınmayan konuların basın üzerinden gündeme taşınmak istenmesini doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.