kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
STERLIN
40,9287
BITCOIN
$70.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da “Gazze’ye Bir Damla Su Ol” konferansı

İngiltere’de bulunan İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Vakfı İHH yetkilileri ve Zeytin Ağacı derneğinin ortak çalışmaları sonucu gerçekleştirilen ‘’Gazze’ye Bir Damla Su Ol’’ paneli geçtiğimiz Pazar günü Edmonton İslam Merkezi’nde (Edmonton Islamic Center) gerçekleştirildi.

Londra’da “Gazze’ye Bir Damla Su Ol” konferansı
14.07.2016
0
A+
A-

 

580A7669

İngiltere’de bulunan İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Vakfı İHH yetkilileri ve Zeytin Ağacı derneğinin ortak çalışmaları sonucu gerçekleştirilen ‘’Gazze’ye Bir Damla Su Ol’’ paneli geçtiğimiz Pazar günü Edmonton

 

580A7721sevki yilmazİngiltere İHH başkanı Ali Tahirhollanda ıhh basknanı Selamı YukselAvusturya IHH başkanı Vahit Toy

İslam Merkezi’nde (Edmonton Islamic Center) gerçekleştirildi. Panelde konuşma yapmak için katılanlar arasında Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Hollanda IHH başkanı Selami Yüksel, Avusturya IHH başkanı Vahit Toy, İngiltere İHH başkanı Ali Tahir, Zeytin Ağacı derneği başkanı Günay Veli bulundu. Panel Gazze’de su kuyusu açtırmak için yapılan programda 13 bin 500 pound değerindeki su kuyusu için hayırseverler arasında para toplayarak projenin temelleri atıldı.

Konferansta ilk konuşmacı olarak söz alan Hollanda İHH başkanı Selami Yüksel yaptığı konuşmasında İHH derneklerinin yapmış olduğu yardımlar ve etkinlikler hakkında bilgi Verdi. Yüksel ‘’Gazze’ye Bir Damla Su Ol” projesi için hepimizin burada toplandık. Bizler bir marka olduk. Gittiğimiz uzak ülkelerin çoğunda yoksullara yardımda bulunan, şefkat gösteren mutlaka bir İHH yetkilisi görebilirsiniz. Hollanda İHH olarak Ramazan ayı içerinde 20 farklı ülkede çalışmalar yaptık. Bir Hollanda atasözünde de olduğu gibi Güven kaplumbağa hızında gelir At hızıyla geçer. Bizler de uzun yıllardır bun güveni gerçekleştirmek için çalışıyoruz.’’ dedi.

 

580A7683

Avusturya İHH başkanı Vahit Toy ise yaptığı konuşmada herkese böyle bir amaç için bu programa katılanlara çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı. Başkan Vahit Toy konuşmasında vurguladığı en önemli konu kardeşlik ve sevgi olduğunu söyledi. Toy “Bizler susuzluğun yaşanmış olduğu yerlere elimizden geldiği kadar yardımlarımızı gerçekleştireceğiz. Burada umarım ki Gazze’ye söz verilen su kuyusu projesi için gereken yardımı toplayacağımızı düşünüyorum’’ diyerek sözlerine son verdi. İngiltere İHH başkanı Ali Tahir ise konuşmasına yapılan yardımların öneminden ve nerelere yapıldığı hakkında kısa bilgiler verdi. Gazze’ye yardım etmek için toplanan herkese çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerini sonlandırdı. Zeytin Ağacı Derneği başkanı Günay Veli ise Gazze’ye Bir Damla Su Ol projesinin nasıl başladığını anlatarak konuşmalarına başladı. Veli, sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan gencin çağrısı sonucu böyle bir yardım için çalışmalara başladığını, insanların su olmadan hiç bir şey yapamayacağını vurgulayarak, bu yardımların Gazze’deki insanlar için çok güzel bir destek olacağını ifade etti.

580A7706

“BOMBAYLA ÖLEN ÇOCUKLAR ESRARLA ÖLENLERDEN DAHA ŞANSLI”

Eski milletvekili Şevki Yılmaz ise yaptığı konuşmada “İslam aleminin kurtuluş yollarını hep birlikte aramalıyız. Asıl susuzluk yaşayanlar Londra yaşayan çocuklardır. Oralarda bomba ile ölen çocuklar esrar ve eroin yüzünden ölen çocuklar daha şanslılardır. Zalimlerin bombasından cennete giriyorlar.’’ Türkiye’deki duruma da değinen Yılmaz ‘’İktidarı şımartıp, tahrik etmeyin. Türkiye şuan da süper güç değildir. Türkiye şuan Kızılay devleti olmuştur. Hükümete yüklenmeyin, altından kalkamayacağı yükün altına giremezler.’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.