kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.819
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC’ye gitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 20 Temmuz kutlamaları nedeni ile KKTC’ye gitti.

Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC’ye gitti
21.07.2016
0
A+
A-

KEMAL-MUSTAFA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 20 Temmuz kutlamaları nedeni ile KKTC’ye gitti

Kılıçdaroğlu, KKTC’de ziyaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Özgürgün, Meclis Başkanı Sibel Siber ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Kıbrıs’ın barış adası olması en büyük arzumuz dedi.

KILIÇDAROĞLU: “KIBRIS, SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN TÜM SİYASİ PARTİLERİN ORTAK DAVASI KONUMUNDA”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, KKTC’de bulunmaktan son derece mutlu olduğunu, 20 Temmuz’da Kıbrıs Türkü’nün sevincine ortak olmanın kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Kıbrıs, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm siyasi partilerin ortak davası konumunda. Kıbrıs’a bir milli dava olarak bakarız. Kıbrıs’ın kendi sorunlarını çözmesi bizim için çok önemli. Sorunlar çözüldükçe bölgenin rahatlaması, Kıbrıs- Türkiye ilişkilerinin çok daha güçlü olması, Kıbrıs’ın uluslar arası arenada daha güçlü bir konuma gelmesi demek” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: “KIBRIS’IN BARIŞ ADASI OLMASI EN BÜYÜK ARZUMUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ilk kez makamında ziyaret ettiği ve bundan da son derece mutluluk duyduğunu ifade ederek, şahsında Kıbrıslı Türklerin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayıp, sevgi ve saygılarını sundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın müzakere sürecinde üstelendiği görev ve sorumluluğu kararlılıkla yerine getirmekte olmasından Anamuhalafet CHP Genel Başkanı olarak son derece mutluluk duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, zor bir görev yürüttüğünü söyledi.

“Kıbrıs’ın barış adası olması en büyük arzumuz” diyen Kılıçdaoğlu, barış sağlandığı takdirde bunun sadece Türkiye ile Yunanistan arasında değil bölge atmosferinin değişmesi açısından da son derece önemli olacağını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  20 Temmuz’un Kıbrıs Türk halkının en önemli günlerinden biri olduğunu, böyle bir günde KKTC’de bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için devam eden müzakerelere de değinen Kılıçdaroğlu, “Umarım çok önemli adımlar atılır ve barış sağlanır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin temaslarının ardından bu akşam saat 21:30’da KKTC’den ayrılması bekleniyor. (tak)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.