kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
STERLIN
40,8683
BITCOIN
$70.674
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Haringeyliler Jeremy Corbyn’den yana

Jeremy Corbyn’in belli sayıda milletvekilinin destek imzasına ihtiyacı olmadan parti liderliği için aday olabileceğine karar vermesinin ardından kulislerde tartışmalar ve yorumlar yapılmaya başladı.

Haringeyliler Jeremy Corbyn’den yana
İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn.

İşçi Partisi yönetimi, önümüzdeki dönem başkanlık yarışı için Jeremy Corbyn’in belli sayıda milletvekilinin destek imzasına ihtiyacı olmadan parti liderliği için aday olabileceğine karar vermesinin ardından kulislerde tartışmalar ve yorumlar yapılmaya başladı. Londra Gazete olarak yaşayanlarının çoğunun İşçi Partisini desteklediği Harringay’de Türkçe konuşan toplumla Jeremy Corbyn hakkında röportaj yaptık.

CENGIZ TEMIZ

Cengiz Temiz

İşletmeci

Burada yapılan siyasetinde diğer ülkelerden farkı olduğunu düşünmüyorum. Buranın tek pozitif tarafı insanları daha rahat yönetebiliyorlar. Kurallarını insanlara daha çok uygulatabiliyorlar. Yapılan siyasetin ise ne derece pürüzsüz olduğunu bilemiyoruz tabii ki. Parlamentonun sadece sembol olduğunu düşünüyorum. Yapılmak istenen işler birileri tarafından yazılıp çiziliyor, siyasiler de rollerini oynuyor. İngiltere’de seçim çalışması olmadığı için kimin ne yönelimde olduğunu bilemiyorum. Jeremy Corbyn hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz fakat kendisinin çok iyi bir emek savunucusu olduğunu ve hükümete karşı birçok defa yapılan yardımlarla alakalı önergeler sunduğunu hatırlıyorum. Jeremy Corbyn veya diğer siyasetçilerinin sembolik olarak siyaset yaptığını düşünüyorum. Yaptığı muhalefet konusunda çok fazla bir şey söylemeye gerek yok çünkü sol görüşün yapması gereken muhalefeti yapıyor. Genel başkanlık yolunda kendisine başarılar diliyorum.

AYHAN ISIK

Ayhan Işık

Satış Danışmanı

Buradaki siyasetçilerin hepsinin aynı düşüncede olduğunu, siyaset yapan kişilerin sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğinin düşünüyorum. Türkiye ve İngiltere arasında siyaset anlamında ciddi farklar olduğunu söylemek mümkün. Burada işi yapamayacağını düşünen siyasetçi istifa eder görevi başkasına bırakır. Jeremy Corbyn’in yaptığı siyasetin birazını Türkiye’deki siyasiler yapabilse demokrasi olarak çok farklı bir yerde olabilirdik.

HUSEYIN BEKTAS

Hüseyin Bektaş

İşletmeci

Jeremy Corbyn, insani olarak Avrupa toplumunda bir şeyler yapması gerektiğinin bilincinde fakat yanlış bir partide siyaset yaptığını düşünüyorum. Normalde kendi düşüncesi işçi ve emekçinin yanında olmak fakat siyaset yaptığı parti keşke biraz daha kendi düşüncesine yakın ve hakkını veren bir parti olabilseydi o zaman daha güç sahibi olabilirdi. Çeşitli yardımlar kesiliyor, insanlarda doğal olarak milliyetçi duygular kabarıyor. Doğal olarak insanlar da karşı bir görüş bildiriyor ama bunun suçlusu Jeremy Corbyn değildir.

 

 MUZAFFER GUZEL

Muzaffer Güzel

İşletmeci

Kendisinin iyi bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum. İşçi ve emekçinin hakkını savunması, yapılan haksızlıklara karşı birilerinin düşüncelerini yorumlarını paylaşmaları gerekiyor. Bunu da kendisi çok iyi yapmakta ve genel başkanlık yolunda kendisine başarılar diliyorum.

 RESUL YANIK

Resul Yanık

İş Adamı

Jeremy Corbyn biraz halkçı görüntü vermekte fakat bu görüntüsü emperyal güçlerin ona karşı yapmış olduğu bu halkçı savunmalara ne kadar izin vereceklerdir bilemiyoruz. Ben kesinlikle kendisinin seçilmeyeceğini düşünüyorum. İnsanları yöneten büyük sermaye grupları kesinlikle onun yapmış olduğu siyasete karşı düşüncedeler.

 EMRE ORUCLU

Emre Oruçlu

Öğrenci

Jeremy Corbyn solcu ve işçi hakları doğrultusunda siyaset yapıyor. Devletin sağlamış olduğu yardımların hak eden kişilere verilmesi doğrultusunda çalışmalar yapıyor ve  yapmış olduğu siyasetin kesinlikle çok güzel bir amaç doğrultusunda hareket ettiğini düşünüyorum.

 BILGE KALE

Bilge Kale

Garson

Brexit olayı gerçekleştikten sonra insanların daha fazla haklarının savunmaları gerekiyor ve bu doğrultuda İşçi Partisinden Jeremy Corbyn daha iyi bir siyaset yapacak ve haksızlığa uğrayan kişilerin haklarını daha güzel bir siyasetle savunacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.