kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
STERLIN
41,0455
BITCOIN
$70.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Ekonomi işbirliği protokolü imzalandı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin davetlisi olarak gittiği Ankara’da temaslarına başladı.

Ekonomi işbirliği protokolü imzalandı
13.08.2016
0
A+
A-

 

KKTC-TR

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin davetlisi olarak gittiği Ankara’da temaslarına başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Atun ilk olarak dün sabah Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile işbirliği protokolleri imzaladı. Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında ticari ilişkilerin düzenlenmesi hakkındaki uygulama antlaşması ve ürün güvenliği konusunda işbirliği protokolü yapıldı.

Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun, protokol töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta da Yunan subaylarının yaptığı darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye’de bir grup terörist tarafından darbe girişimi yapılmak istendiğine işaret ederek, gelen zaferlerin kahraman ulusa ait olduğunu dile getirdi.

Atun, “Devletine sahip çıkan soydaşlarımızı kutlar, kahramanca şehitlik mertebesine erişen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Ticaret hacminin daha da artırılmasıyla alakalı yapılan işbirliği kapsamında, ihracatın yüzde 20 artış sağlanmasını beklediklerini kaydeden Atun, bu çalışmalarla beraber üretim ve satış kapasitesinin artırılması için doğrudan ve dolaylı desteklerin daha da çeşitlendirileceğini söyledi.

Atun, iki ülke arasında imzalanan Ürün ve Risk Güvenliği Protokolleri ile ticari ilişkilerin hem daha rahatlayacağını, hem de hacminin artacağını ve iki ülke arasındaki ticaretteki sorunların da ortadan kalkacağını kaydetti.

Sunat Atun, Türk Eximbank uygulamalarını Kıbrıs Türk iş insanlarının kullanımına 2010 yılındaki bakanlığı döneminde açtıklarına işaret etti. Atun, Kıbrıslı Türk iş insanlarının yeni dönemde sabit yatırımlarla sermaye finansmanı programlarına dahil edilmesinin, yatırım finansmanı alanında yeni fırsatlar sağlayacağını ifade etti.

ATUN: “KASIM AYINDA İSTANBUL’DA KKTC FUARI”

Bakan Atun, bu yıl 16 Kasım tarihinde İstanbul’da KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı organizasyonunda ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı himayelerinde “1. KKTC Fuarı” açılacağını söyledi. KKTC’de üretimi yapılan ürünlerin yanı sıra turizm, tarım, yüksek öğretim ve diğer hizmet sektörünün burada sergileneceğini kaydeden Atun, Türkiye Cumhuriyeti pazarındaki ihracat payının bu fuarla daha da güçlendirileceği kaydetti.

Tarihinde ilk kez ada dışında bir fuar organize edileceğini söyleyen Atun “Geleneksel olarak düzenlenmesini planladığımız geniş çaplı fuarımız bu yıl ilk olacak ve gelecek yıllarda da Anavatanımız Türkiye’nin farklı yerlerinde benzer fuarları açmak için girişimlerimiz sürecek “dedi

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’yi, KKTC ile olan ekonomik ilişkileri en üst noktalara taşımak yönünde ortaya koyduğu sahiplenmeden dolayı teşekkür eden Atun, ekonomik alanda işbirliğinin artırılması ve KKTC’nin bu temaslardan sağlayacağı kazanımların daha da artırılması için ilgili bakanlıklarla işbirliği çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

ZEYBEKÇİ: “ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi 15 Temmuz günü Türkiye’nin büyük bir badire atlattığını anlattı ve mükemmel giden her şeyin bir gecede yıkılmasına halkın nasıl izin vermediğine herkesin o gece şahitlik ettiğini söyledi.

Kısa bir süre önce KKTC’de olduğunu hatırlatan Zeybekçi, “Türkiye ile KKTC birlikte el ele KKTC’nin kalkınması ve sorunlarını aşması adına beraberce daha çok güzel işlere imza atacağız. Biz bu bağlamda kardeş Kıbrıs Türk halkının her şekilde, her alanda yanındayız” dedi.

Zeybekçi, Türkiye’den gelen suyun şu an evlerde kullanılmaya başladığını, yakında tarımda da kullanılmasıyla birlikte ekonomide bir hareketlilik yaşanacağına inandığını söyledi.

Bakan Atun’un da önemle talep ettiği, 1. KKTC Fuarı’nın 16 Kasım 2016’da İstanbul’da gerçekleşmesi için iki bakanlığın çalışmalara başladığını söyleyen Zeybekçi, “ilk kez düzenlenecek bu fuarla Kıbrıs’ımızın ürünlerinin ve hizmetler sektörünün tanıtımını sağlayacağız” diye konuştu.

Bakan Atun Ankara temaslarını tamamlamasının ardından bu akşam yurda dönecek. (KıbrısHaberCom)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.