kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
STERLIN
40,7142
BITCOIN
$64.455
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Güney Londra güvende hissediyor, Kuzey Londra hissetmiyor

Geçtiğimiz günlerde İngiltere polisin yapmış olduğu “Herhangi bir terör saldırısında kaçabildiğiniz kadar kaçın” açıklamalarının ardından Güney ve Kuzey Londra bölgelerinde yaşayan Türk toplumuna “Kendilerini güvende hissediyorlar mı?” diye sorduk.

Güney Londra güvende hissediyor, Kuzey Londra hissetmiyor
14.08.2016
0
A+
A-

IMG_8530

 

Geçtiğimiz günlerde İngiltere polisin yapmış olduğu “Herhangi bir terör saldırısında kaçabildiğiniz kadar kaçın” açıklamalarının ardından Güney ve Kuzey Londra bölgelerinde yaşayan Türk toplumuna “Kendilerini güvende hissediyorlar mı?” diye sorduk. İşte cevaplar:

 SERAP AKYOL

Serap Akyol

 Cuttysark işletmecisi

Polislerin daha önemsiz şeylerle uğraştığını düşünüyorum. Burada yaşayanların henüz ciddi derece bir saldırı karşısında yaşamış oldukları herhangi bir tecrübe yok. Bu yüzden insanlar saldırı olduğu takdirde neler yapmalılar veya nasıl hareket etmeliler bilmiyoruz. Güvenlik konusunda daha iyi işler yapabileceklerine inanıyorum. Güvenlik kontrollerinin daha sıkı olması gerektiğini ve buraya gelenlerin adli kayıtlarına bakılmaları gerektiğini düşünüyorum. Birbirinden farklı insanlar var. Öğrenci, Turist birçok farklı şekilde insanlar buralara geliyor.

KELES ADIGUZEL

Keleş Adıgüzel

Lewisham Süpermarket manajeri

Kendimizi güvende hissediyoruz. Güvenliğin her zaman daha üst düzeyde olması gerektiğini düşünüyorum. Bir insana zarar verirsen o insan sana karşı tedbir almak ister. Güvenlik anlamında İngiltere hükümetinin sıkıntısı olmadığını düşünüyorum. İnsanların bu yapılan saldırıların arkasında kimlerin olduğuna bakması gerektiğini düşünüyorum. Para karşılığı bu saldırıları yaptıran insanlar var. Polis sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Fakat bir kişi eğer birini öldürmek veya bir yere saldırı yapmak istiyorsa buna kimse engel olamaz diye düşünüyorum. ,

 

rustem kodalakoglu (1)

Rüstem Kodalakoğlu

Sefa Restaurant ustası

Kendimi çok güvende hissediyorum ve rahatlıkla istediğim yerden bir yere gideceğim zaman rahatlıkla gidebiliyorum. Otobüs duraklarında ve Undergroundlarda kendimi rahat hissediyorum ve bu yüzden rahat bir şekilde hareket ediyorum. İngiltere polisinin yaptığı açıklama kesinlikle önlem amaçlıdır. İngiltere hükümeti güvenliği çok iyi sağladığı için herhangi saldırı veya tehlike içinde hissetmiyoruz

soner gedık (1)

Soner Gedik

Sefa Restaurant çalışanı

Kendimizi güvende hissetmiyoruz. Çünkü herhangi bir olay olsa veya bir saldırı olsa etrafımızda yeteri kadar güvenlik önlemi yok. Polisleri aradığımızda ufak tefek ciddi olmayan olaylar için çok hızlı hareket etmiyorlar. Fakat İngiltere hükümetine baktığımız zaman güvenliği iyi sağladığını düşünüyorum. Gerçekten ciddi bir önlem alındığını düşünüyorum. Polis sayısına baktığımız zaman eksik olduğunu düşünüyorum. Caddelerde dolaşan polis sayısının arttırılması gerektiğini düşünüyorum.

 

MEHMET KOMUR

 Mehmet Kömür

Sefa Restaurant ustası

Polis sayısı yeterli değil fakat insanlar rahat bir şekilde yaşayabiliyor. Eski senelerde insanlar daha güvensiz hissediyordu. Fakat şuan baktığımız zaman hem teknoloji hem de disiplin olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum. Biz vatandaş olarak herhangi bir yere gittiğimiz zaman ne olacağını bilemiyoruz. Bu yüzden bizim güvenliğimizi devlet sağlamak zorunda. İngiltere hükümetinin bu işi iyi yaptığını düşünüyorum.

ılyas kahya (1)

İlyas Kahya

Lewisham Süpermarket çalışanı

İngiltere’de henüz bir saldırı veya ciddi bir olay gerçekleşmedi. Fakat yaşayanların tedirgin olduğunu düşünüyorum. Polislerin sistemine alıştığımız için bizlerde rahatlıkla hareket edebiliyoruz. Bu yaşanan olaylar insanları biraz tedirgin ediyor olabilir fakat polislerin disiplinli çalışması insanları biraz olsun rahatlatıyor.

 

AHMET BAR

Ahmet Bar

Wimpy Restaurant işletmecisi

Eski günlere baktığımız zaman şuan daha iyi olduğunu düşünüyorum. 27 yıldır İngiltere’de yaşıyorum ve son 10 yıldır daha güvende hissediyoruz. Küçük olaylara polisler gelmiyor artık. Onlar biraz daha ciddi ve büyük olaylarla ilgilenmek istiyorlar. Fakat genele baktığımız zaman daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yapılan uyarıları tabi ki herkesin dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Undergroundlarda insanları her gün uyarıyorlar.

AYNUR BAR

AYŞE BAR

Wimpy Restaurant işletmecisi

Eski zamanlarda polislerin daha fazla olduğunu düşünüyorum. İnsanlar daha fazla güvende hissederek yaşayabiliyorlardı. Fakat şuana baktığımız zaman polis sayısının az olduğunu ve insanların geçmiş kayıtlarına bakmadan ülkeye alındığını düşünüyorum. Polislerin yaklaşımı konusunda herhangi bir şikayetim yok.

 

fıgen yılmazer dag (2)

 Figen Yılmazer Dağ

Çiğ Köftem çalışanı

İngiltere’nin diğer ülkelerle aynı güvenlik sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Avrupa’da olan olaylar belki burada olacak şüphesiyle kalabalık yerlere gitmeye çekiniyorum. Uzun zamandır Londra merkeze gitmeye korkuyorum ve çekiniyorum. Polislerin yaklaşımına baktığımız zaman herhangi bir olay olduğu zaman hızlıca geldiklerini düşünüyorum.

 

 ıbrahım dag (2)

 İbrahim Dağ

Çiğ Köftem çalışanı

İngiltere’nin diğer ülkelere göre herhangi bir güvenlik zaafiyeti var mı yok mu bunu bilemiyorum. Şuan gözle gördüğümüz bir olay olmadı ciddi derecede etkileneceğimiz. 10 yıl önce daha güvende hissediyorduk. Şuan polis sayısını az buluyorum. Harringay bölgesi merkeze göre daha az polis nüfusuna sahip. Son 2-3 yıldır Kalabalık yerlere gitmeye çekinmeye başladık.

 BARIS AL

 

Barış Al

Çiğ Köftem işletmecisi

Polislerin ırka göre hareket ettiğini düşünüyorum. Eğer olayın içinde İngiliz birisi varsa polis hemen olay yerine gelebiliyor. Fakat farklı bir ırktan ise polislerin çok fazla umursamadığını düşünüyorum. Geçenlerde bulunduğumuz bölgede Türk bir arkadaşımıza saldırdılar ve bizler saldırıyı yapanların arabalarını hala görüyoruz. Polise şikayet ettiğimiz zaman herhangi bir girişimde bulunmuyor. Bu durum gerçekten insanı tedirgin ediyor. Merkezdeki polis sayısı buralara göre daha az.

 

 hıdır gergerlı (1)

Hıdır Gergerli

Elvan Kuyumcu çalışanı

İngiltere’nin çok fazla güvenli bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Yaşanan bölge eğer İngiliz bölgesi ise polislerin yaklaşımı daha farklı olabiliyor. Hatta bazen kendi başınıza olayı çözün diyen polisler olduğunu duyduk arkadaşlardan. Türkiye’deki polislere baktığımız zaman daha demokrat olduğunu düşünüyorum. Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlıyoruz.

 

MUSTAFA GORKEN

Mustafa Görken

Elvan Kuyumcu çalışanı

Polis sayısının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kendimi güvende hissediyorum. Sokakta gezerken veya bir yere gittiğimiz zaman kendimi güvende hissediyorum. Polislerin olaylara geç gelme durumları oluyor bu bizleri tedirgin ediyor. Bizler burada kuyumcu işletiyoruz ve kendi güvenliğimizi kendimiz sağlama ihtiyacı duyuyoruz. İngiltere’nin geçmişine baktığımız zaman çok fazla olay ve sıkıntı atlattıklarını söyleyebiliriz. Bizim yaşadığımız bölgede herkes birbirini korumaya çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.