kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
STERLIN
40,9207
BITCOIN
$70.187
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Fransa’da ‘İngiltere’yle mülteci sınırları anlaşması değiştirilsin’ önerisi

Fransız milletvekili Xavier Bertrand, İngiltere’ye iltica başvurusunda bulunmak isteyen mültecilerin başvurularını Fransa’dan yapmalarına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Fransa’da ‘İngiltere’yle mülteci sınırları anlaşması değiştirilsin’ önerisi
30.08.2016
0
A+
A-

 

Fransız_90958647_590119772 milletvekili Xavier Bertrand, İngiltere’ye iltica başvurusunda bulunmak isteyen mültecilerin başvurularını Fransa’dan yapmalarına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Bertrand’ın planına göre, mülteciler İngiltere’ye yapacakları iltica başvurusunu İngiltere’ye ayak basmak zorunda kalmadan Fransa’dan yapabilecek ve İngiltere’nin bir mülteciyi reddetmesi durumunda reddedilen mülteci ülkesine geri gönderilecek.

SIKI İLİŞKİMİZ VAR

Calais’deki kampta yaşayan 9 bin mülteci nedeniyle kamp mülteci sorununun odak noktası haline geldi. Fransa’dan İngiltere’ye ulaşmak isteyen mülteciler her gece Manş tünelinden arabalar ya da kamyonlarda saklanarak geçmeye çalışıyorlar.

Bertrand, İngiltere’yle Fransa arasındaki Touquet Anlaşması’nın değiştirilmesinin bu sorunları hafifleteceğini söylüyor.

Anlaşmaya göre, İngiliz yetkililer mültecilerin pasaportlarını Fransa sınırlarında kontrol etme hakkına sahip, aynı şekilde Fransız yetkililer de İngiltere’den Fransa topraklarına geçmek isteyen mültecilerin pasaportlarını İngiltere sınırları içerisinde kontrol edebiliyor.

İngiliz Göçmen Bürosu, uluslararası anlaşmaların öngördüğü, “sığınma ihtiyacı olanlar girdikleri ilk güvenli topraklarda iltica başvurusu yapmalıdır” hükmünü esas aldığını söylüyor.

İngiltere hükümeti, Calais’deki sınırı korumak için Fransa ile birlikte çalışacaklarını ve konu hakkında Fransa hükümetiyle “çok sıkı” bir ilişkileri olduğunu belirtiyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd anlaşma hakkında Fransız yetkililerle görüşmek için bu hafta Paris’e gidecek.

_90956977_mediaitem90956976

CALAIS’DEKİ MÜLTECİLER NEDEN FRANSA’YA İLTİCA BAŞVURUSU YAPMAK İSTEMİYOR?

AB göçmen yasalarına göre sığınmacılar ayak bastıkları ilk güvenli topraklarda iltica başvurusu yapmak durumunda.

Buna göre İngiltere hükümeti Calais’deki mültecilerin Fransa’ya iltica başvurusunda bulunması gerektiğine inanıyor.

Ancak birçok mülteci Fransa’daki yaşamın “iyi olmadığını” ve İngiltere’de daha iyi yaşam koşullarına sahip olmayı umut ettiklerini söylüyorlar.

 

  • Bertrand’ın Touquet Anlaşması’nı değiştirmek gibi bir yetkisi yok ancak gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinin iki adayı da Bertrand’ın fikrini destekliyor ve anlaşmanın düzeltilmesini veya yürürlükten kalkmasını istiyorlar.
  • Eski Fransa Başbakanı Nicolas Sarkozy mülteciler için yapılan sınır kontrollerinin İngiltere’ye devredilmesi gerektiğini söyledi.

Eski İngiliz elçi Peter Ricketts BBC’ye anlaşmanın değişmesi durumunda Fransa’nın İngiltere’ye ulaşmak isteyen daha çok mülteciyi çekeceğini söyledi ve yüz binlerce mültecinin Yunanistan ve İtalya’ya gittiğini, Calais’nin çok daha az mülteci barındırdığını ekledi.

  • Ricketts, “Anlaşmayı değiştirdikleri anda İngiltere’ye ulaşmak isteyen mültecileri çekmeye başlayacaklar ve Calais’deki halihazırda bulunan mülteci durumuyla uğraşmaları çok daha zor olacak. Bence anlaşmanın değişmesi durumunda işler kesinlikle kötüleşir” dedi.
  • Eski başmüfettiş John Vine ise sınır kontrolünün İngiltere’ye geçmesi durumunda Fransız yetkililere daha fazla iş düşeceğini söyledi.
  • “Sınır kontrolleri İngiltere’ye geçerse Fransız yetkililerin mültecilerin doğru belgelere sahip olup olmadığıyla ilgili gerekli denetimleri yapmaları gerekecek. Ayrıca şu anda İngiltere yardımıyla ve parasıyla yapılan kuzey Fransa’daki araç kontrollerini de bu durumda Fransa yapacak” dedi.
  • Bu ayın başlarında İngiltere’deki bazı kentlerin yerel yönetimleri, Calais’deki çocuk mültecilerin ihtiyaçlarının belirlenmesinde çocuklar İngiltere’ye girmeden önce devrede olmak istediklerini duyurdu.
  • Şu ana kadar ailesi olmayan 4 bin çocuk İngiltere’ye girmek için iltica başvurusunda bulundu.
  • Yerel Yönetim Birliği, belediyelerin katkısının çocukların İngiltere’de yerleşim süreçlerini kolaylaştıracağını söyledi. (BBCTürkçe)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.