kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
STERLIN
40,8210
BITCOIN
$70.697
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Türkçe konuşan toplumların sesi olmak istiyorum”

“Türkçe konuşan toplumların sesi olmak istiyorum”
30.08.2016
0
A+
A-

  DSC_1945

Britanya’da iktidar partisi olan Muhafazakâr Parti’nin bir sonraki genel seçimlerine milletvekili adayı olarak katılmayı planlayan Türkiye uyruklu Gönül Daniels, Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD organizasyonuyla gazeteci ve gençlerle buluştu.

DSC_1936

Gazeteci ve gençlerle UETD’nin Hackney’deki ofisinde buluşan Daniels, Birleşik Krallıktaki siyaset hayatında nasıl kariyer sahibi olunacağı yönündeki soruları cevaplandırırken, aynı zamanda gençlerin eğitim ve kariyer odaklı sorularını cevapladı.

DSC_1932Kariyeri boyunca teknoloji ve eğitim alanlarında araştırma yapan ve çalışmalarını yürüten Daniels, eğitimin ulaşılabilir ve ücretsiz olması gerektiğini vurguladı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yuvarlak masa toplantısında, Daniels “Sesi olmayanların sesi olmak istedim, bu yüzden politikaya atıldı” derken, Birleşik Krallıktaki Türkçe konuşan toplumların sesi olmak istediğini belirti.

“Her zaman AB’de kalma yanlısıydım”

Brexit sonrası gündeme dair değerlendirmelerini paylaşan Daniels, her zaman AB’de kalma taraftarı olduğunu belirtirken mevcut gündemde demokratik iradenin aldığı karara saygı duyulması gerektiğini belirtti.  Tory (Muhafazakâr) hükümetinin öğrenim kredisindeki kesinti politikası ve yüksek eğitim harçları masaya taşınırken, Daniels özellikle eğitim ve gençlerle köprü kurma alanında öncelikli planları olduğunu belirtti. “Beni seçmenizle beraber ben de size yardıma hazır olacağım” diyen Daniels, bir sonraki genel seçimlerde Türklerin ve Türkiye coğrafyası kökenli kişilerin sıklıkla yaşadığı bölgelerden birinden milletvekili adaylığını koymaya hazırlanıyor.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.