kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5243
EURO
34,8093
STERLIN
40,7600
BITCOIN
$63.803
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Türkiye’deki açığa almalara Londra’dan tepki

Britanya Alevi Federasyonu, darbe girişimi sonrası resmi kurumlarda başlayan işten çıkarmalar ve açığa almaları kınadı.

Türkiye’deki açığa almalara Londra’dan tepki
16.09.2016
0
A+
A-

baf-logo-png

Britanya Alevi Federasyonu, darbe girişimi sonrası resmi kurumlarda başlayan işten çıkarmalar ve açığa almaları kınadı.

Yazılı bir açıklama ile uygulananları eleştiren Britanya Alevi Federasyonu Yönetimi, “AKP’nin öğretmen kıyımını ve kayyum darbesini kınıyoruz, AKP’nin Suriye’de cihatçı çetelerle yaptığı işbirliğini kınıyoruz.” Diyerek başladığı açıklamaya şöyle devam etti: “Darbe girişimi olarak gündeme gelen ve OHAL olarak devam eden AKP diktatörlüğü tüm hızıyla devam ediyor.

AKP’nin ‘Fetö terör örgütü ile mücadele’ adı altında başlattığı muhalif sesleri kesme operasyonları hızlandı. Seçilen HDP belediyelerine kayyum atama, solcu, Alevi, Kemalist ve tüm muhalif kamu emekçilerini açığa almak gibi çağ dışı, darbeci, uygulamalar yapılıyor.

Oysa tüm AKP’liler Fetö ile beraberdi. Bu nedenle AKP’den gayrı Fetö aramak sadece aldatmacadır. Darbe girişimi AKP içindeki iki gurubun çatışmasıdır.

AKP’nin iç hesaplaşması sonucu ortaya çıkmış olan darbe girişimi bahane edilerek demokratik seçme ve seçilme haklarımız iptal ediliyor. AKP, Seçilmiş halk iradesine kayyum atayacakkadar ileri boyutlarda saldırı gerçekleştirmektedir.

Bu yapılan açıkça halka karşı savaş açmaktır. AKP, gözü dönmüş bir şekilde ülkemizde iç savaş çıkarmaya yönelik adımlar atmaktadır.

15 temmuz akşamı darbe olsaydı sonuçları bugün yaşadıklarımızdan farklı olmayacaktı. 15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye’de yaşananların kime yaradığı ortadadır. Bu nedenle 15 Temmuz’un AKP’nin kamuoyuna sunduğundan ibaret olmadığı artık net olarak bilinmektedir.

Açığa alınan, işinden uzaklaştırılan, göz altı ve tutuklamalara maruz kalan kamu emekçilerinin yerine kimlerin atanacağı bellidir. AKP’ye biat eden ve AKP ideolojisine, orta çağ karanlığına boyun eğenler istihdam edilecekler. Ülkemizde AKP’li olmayan her birey kamu kurumlarında ayrımcı ve ötekileştirme ile karşı karşıya kalacak.

IŞİD VE ÖSO ORTAKLIĞI TÜRKİYE’Yİ KARANLIĞA SÜRÜKLÜYOR

AKP’nin Suriye’de sözde ‘Işid ile mücadele’si Işid’li çetelerin bir gecede Öso’lu olmasından ibarettir. Ayrıca Öso mensuplarının nasıl çocuk katliamları ve kıyımları yaptığı özellikle bölge halkları tarafından iyi bilinmektedir.

AKP’nin Işid ve Öso gibi guruplara yıllardır TIR’lar dolusu silah yardımları tüm kamuoyu tarafından bilinen bir gerçektir.

AKP tüm ülkeyi hergün Işid anlayışına çevirirken Işid’i AKP’den başka yerde aramakta sadece gündem değiştirmek ve kamuoyunu yanıltmak olur.

Ülkemizin sokaklarında AKP adına demokrasi mitingleri yapanların ‘yaşasın Şeriat’, ‘Tekbir’ diye slogan attıkları bir zaman dilimini yaşıyoruz. Demokrasi anlayışı, kendisi gibi düşünmeyenlerin ‘yok edilmesi gerekir’ anlayışına dönüşmüştür.

Tüm bunların karşısında demokratik mücadelemizi sürdürmeye ve devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.