kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
STERLIN
40,8248
BITCOIN
$70.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Vehbi Koca fotoğraf atölyesi uygulamalı fotoğraf kursu

Vehbi Koca Fotoğraf Atölyesi’nin düzenlediği, ‘Uygulamalı Fotoğraf Kursu’ 25 Eylül Pazar günü başlıyor.

Vehbi Koca fotoğraf atölyesi uygulamalı fotoğraf kursu
16.09.2016
0
A+
A-

1_dsc7164

Vehbi Koca Fotoğraf Atölyesi’nin düzenlediği, ‘Uygulamalı Fotoğraf Kursu’ 25 Eylül Pazar günü başlıyor.

Fotoğraf kursu programı kapsamında, katılımcılara fotoğraf sanatının temel ve teknik bilgileri verilecek. Fotoğraf sanatçısı Vehbi Koca’nın, kursla ilgili basına yaptığı açıklamadan öne çıkan kısımlar şöyle: “Fotoğraf bir anlatım dilidir. Tıpkı bir yazı dili gibi. Bir öykü barındırır içinde ve bu öykü bizim yaşamsal tecrübelerimizin yoğunluğu ile ilintilidir. Fotoğraf çekmemizin basit bir nedeni vardır: Karşılaştığımız obje ve olayları kaydederek, olduğu gibi insanlara göstermek ve o insanların da bizim çekim anında hissettiğimiz duyguları hissetmelerini sağlamak. Eğer çekilen fotoğraf bunu başarabiliyorsa “iyi”, “doğru” ya da “güzel” bir fotoğraf çekmişiz demektir. Eğer başaramıyorsa o zaman fotoğrafımızda teknik, estetik ya da anlatımsal açılarından kaynaklanan bir problem var demektir… Sosyal ve toplumsal olaylar, insanlığın yaşadığı olumlu ve olumsuz yığınla konu, genel kültür konusunda kafa yormamız gereken şeylerdir. Görsel birikim ise, fotoğraf çekenin duruşu, hayata bakış tarzının yanında başka fotoğrafçıların yaptıkları işleri de takip etmektir. Bunlar, öğrenme sürecini çok hızlandıran bir adımlardır. Bu nedenle yapılması gereken, mümkün oldukça sergileri kaçırmamak, fotoğraf kitapları, dergileri ve albümleri ve hele hele internet üzerinden fotoğraf sanatının kaydettiği gelişmeleri takip etmektir.

Fotoğrafa yeni başlayan hemen herkesin ilk karşılaştığı sorun, çekimler sonucu elde ettikleri görüntülerin, gördükleri objelerin “çekim anındaki” gibi görünmemesidir. Kısaca “ben bunu böyle görmedim” ya da “bu böyle değildi” denilerek hayıflanan insan sayısı oldukça fazladır ve bu konu aslında fotoğrafın en önemli temel sorunlarından biridir. Çektiğimiz fotoğrafların gördüğümüz gibi (!) çıkmaları için muhtemelen ilk yapılması gereken şey çekim alışkanlığımızı değiştirmek ve kendimize şu soruyu sormaktır; “Neyin fotoğrafını çekiyorum, çektiğim karede en önemli konu nedir, onu nereye konumlandırmalıyım ve neden çekiyorum”.

Işığın kullanımı ve teknik konularda tabii ki doğru sonuç almamız bakımından önemlidir. Bundan sonrası ne kadar sıklıkla Pratik yaptığınızla ilgilidir. Sonuç olarak yukarıda bahsettiğim şeyleri uyguladığınızda, çektiğiniz fotoğrafların çıkmasını istediğiniz gibi olması kaçınılmazdır. Londra parkları, festivalleri ve etnik yapısıyla oldukça zengin ve özgür bir şehirdir. Bize düşen fotoğraf makinalarımız ya da cep telefonlarımızla bu güzel kentin parçası olduğumuzu hissetmek ve çektiğimiz fotoğrafları paylaşmaktır.”

Kursla ilgili daha fazla bilgiyi ltpcourse@gmail.com mail adresinden veya 079576 26833 no’lu telefondan almak mümkün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.