kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
STERLIN
40,9620
BITCOIN
$70.879
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere ve Almanya Büyükelçiliklerine saldırı girişimi önlendi

Terör örgütü IŞİD’in Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine yürütülen çalışmalar sonucu 4 kişi gözaltına alındı.

İngiltere ve Almanya Büyükelçiliklerine saldırı girişimi önlendi
17.09.2016
0
A+
A-
İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği

Terör örgütü IŞİD‘in Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine yürütülen çalışmalar sonucu 4 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, IŞİD terör örgütünün 13-17 Eylül‘deAlmanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu istihbaratı doğrultusunda çalışma yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili ülkelerin ortak çalışmaları sonucu Ankara‘da 3,İstanbul‘da 1 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, terör gruplarıyla bağlarına dair bulguya rastlanmadı.

TEDBİREN KAPALI TUTULDU

Bakanlık yetkilileri, iki ülke büyükelçiliklerinden kendilerine verilen bilgide, spesifik bir tehdit olmadığı ortaya çıkmasına karşın güvenlik durumları öne sürülerek elçiliklerin bir süreliğine tedbiren kapalı tutulduğunun belirtildiğini aktardı.

Yetkililer, bu süreçte Alman ve İngiliz büyükelçilikleriyle yakın çalışıldığı, güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve elçilik yetkililerinin gelişmeler hakkında bilgilendirildiğini kaydetti.

Bu arada, bakanlık yetkilileri, “Esasen bu konuda bizim kurumlarımızla paylaşmadıkları bir bilgi varsa bunun paylaşılmasının önemi de kendilerine anımsatılmıştır.” değerlendirilmesinde bulundu.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore

“TÜRK YETKİLİLER UYGUN TEDBİRLERİ ALIYOR”

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Türk yetkililerin tehdide karşı uygun tedbirleri aldığını vurgulayan Moore, Türk güvenlik güçleriyle de her zamanki gibi destek ve iş birliği içinde olduklarını belirtti.

Moore, Türk güvenlik güçlerine güvendiklerine dikkati çekerek, “Gösterdikleri çabaları için teşekkür ederim. Fakat böyle bir durumda büyükelçiliği kapatmak da makul bir önlemdir” ifadesini kullandı. (haberler.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.