kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
STERLIN
41,1006
BITCOIN
$70.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

IHH UK kahvaltıda buluştu

IHH UK her ay gerçekleşen kahvaltı programlarından birini geçtiğimiz Pazar günü Edmonton’da bulunan Hilal Restauranta üye ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirdi.

IHH UK kahvaltıda buluştu
06.10.2016
0
A+
A-

580a8138

Londra da aktif olarak faaliyet gösteren IHH UK her ay gerçekleşen kahvaltı programlarından birini geçtiğimiz Pazar günü  Edmonton’da bulunan Hilal Restauranta  üye ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Yeni yöneticileri ve davet edilen misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltıda IHH UK’in yapmış olduğu yardımlar ve Ramazan bayramında Hatay Yayladağ sınırının sıfır noktasında bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı kampa giden Aysel Ünal programda konuşma gerçekleştirdi. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı kahvaltı programına birçok  Suriyeli davetli katılırken IHH UK ve yapmış olduğu yardımlar hakkında misafirlere  bilgi verildi. IHH UK’in gerçekleştirmiş olduğu Madaya Konferansında toplanan 19 bin pound  karşılığında satın alınan bir tır kumanyayı eşi ile birlikte dağıttığını belirten Ünal, hissettiği duygu ve düşüncelerini misafirlerle paylaştı. Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen konuşmalar sırasında IHH UK yetkililerinin çekmiş olduğu fotoğraflar projeksiyon üzerinde misafirler ile paylaşıdı. İngiltere Suriye Toplum önderlerinden birisi olan Mohammed Najjar, Suriye’deki son durum hakkında bilgi verdikten sonra yapılan yardımlardan dolayı Türk Halkına minnettarlığını dile getirdi.

580a8141

Najjar yaptığı konuşmada “Aracı olduğu için IHH UK Vakfına başta kendi adıma ve bütün Suriyeli kardeşlerimin adına, geçmişten bugüne kadar yaşanan sıkıntılarımıza  destek veren bütün IHH UK üyelerine ve Müslüman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ümit ediyoruz ki içinde bulunduğumuz bu durumu bir an önce atlatırız.” diyerek sözlerini noktaladı. İngiltere Suriye Toplum önderi Mohammed Najjar’in konuşmasının ardından Kurban bayramında Bangladeş’te gerçekleştirilen kurban kesimine vekalet etmek için Bangladeş’e giden IHH UK Başkanı Ali Tahir, yasadığı tecrübeleri misafirlerle paylaştı.

Ali Tahir yaptığı konuşmada “Budist zulmünden kaçan Arakan mültecilerine yönelik toplam 350 hisse kurban kesildi,  4 bin 370 pound sadaka dağıtıldı, 12 adet su kuyusu açıldı ve 4 adet ev yapıldı ve daha birçok hayırseverlerin yardımıyla zulüm gören kardeşlerimize yardımlar gerçekleştirdik.” açıklamalarında bulundu. Somali’de gerçekleştirilen  Kurban kesimine vekalet etmek için giden Adem Değerli yaşadığı izlenimleri misafirlerle paylaştı. Somali’de 233 hisse kurban kesildiği ve 140 pound sadaka dağıtıldığı belirtildi. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından dua edilerek kahvaltı programı sonlandırıldı.

580a8124

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.