kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Erdoğan’dan müzakerelerle ilgili önemli mesaj!

Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya kutlama mesajı gönderdi.

Erdoğan’dan müzakerelerle ilgili önemli mesaj!
16.11.2016
0
A+
A-

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya kutlama mesajı gönderdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında; “Türkiye’nin garantör ülke olarak tarihi ve ahdi sorumluluklarının bilinciyle, adada iki eşit kurucu devlete, iki kesimliliğe ve iki toplumluluğa dayalı yeni bir federal ortaklık kurulmasına yönelik kapsamlı müzakere sürecine desteğini sürdürdüğünü” vurguladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Erdoğan’a gönderdiği teşekkür mesajında; “Uzun yıllardır çözümsüz kalan Kıbrıs sorununa artık bir çare bulmak için Türkiye ile yakın istişare ve dayanışma içinde yürütmekte oldukları müzakerelerde, neredeyse son aşamaya ulaştıklarını” belirterek, bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti ile olan yakın diyalog ve işbirliğinin devamının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı gönderdi.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“KKTC’nin kuruluşunun 33’üncü yıldönümü münasebetiyle Zat-ı Devletlerini ve şahsınızda tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimi içtenlikle kutlarım.

Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüme ancak tarafların karşılıklı mutabakatıyla ulaşılabilir.

Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması, bölgede barış, güvenlik, istikrar ve refahın sağlanmasına büyük katkı sağlayacağı kuşkusuzdur. Bu anlayış ile hareket eden Türkiye ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her türlü engel ve haksızlığı beraberce aşarak aydınlık yarınlara birlikte ulaşacaklarına güvenim tamdır.

Şahsım ve Türkiye’deki kardeşleriniz adına 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nızı yeniden kurtlar, Kıbrıs Türk halkına huzurlu, barış dolu müreffeh bir gelecek temenni ederim.”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği teşekkür mesajında şunları kaydetti:

“Uzun yıllardır çözümsüz kalan Kıbrıs sorununa artık bir çare bulmak için sizlerle yakın istişare ve dayanışma içinde yürütmekte olduğu müzakerelerde, neredeyse son aşamaya ulaşmış bulunmaktayız.

Bu çabamızın olumlu sonuç vermesi egemenliğin her iki toplumdan eşit olarak neşet edeceği, iki eşit kurucu devlete dayalı, iki kesimli, iki toplumlu federal bir ortaklığın kurulması tüm taraflar için yararlı olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, bu yönde ilerlerken desteğini her zaman yanlarında hissettikleri Türkiye Cumhuriyeti ile olan yakın diyalog ve işbirliğinin devamının büyük önem taşıdığına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Olası bir çözümde kurucu ortak olarak eşit yerini alacak KKTC’nin her açıdan güçlü olması zaruridir. Çözüm konusunda sağlanacak başarıyla Kıbrıs sadece Kuzey’i ile değil, Güney’i ile de bir bütün olarak Türkiye’nin yakın dostluk ve işbirliği içinde olacağı bir ada ülkesi olacaktır. Bu durum, Doğu Akdeniz’de yeni olumlu gelişmelere kapı açacaktır.

Kıbrıs Türk halkı olarak hep birlikte lanetlediğimiz 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin demokrasi içinde gelişimini daha da artırması temennisiyle Zat-ı Devletlerine en iyi dileklerimi ve saygılarımı sunarım.” (HaberKıbrıs)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.