kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$69.785
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Atatürk’ün Yanı Başında”

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78’nci yılında Londra’da gerçekleşen “Atatürk’ün yanı başında” adlı etkinlikle anıldı.

“Atatürk’ün Yanı Başında”
17.11.2016
0
A+
A-
Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett

Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78’nci yılında Londra’da gerçekleşen “Atatürk’ün yanı başında” adlı etkinlikle anıldı.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) tarafından organize edilen anma programında Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett ve Atatürk’ün kütüphanecisi ve özel kalemi Nuri Ulusu’nun oğlu, araştırmacı yazar Mustafa Kemal Ulusu yüzlerce kişiye Ata’nın az bilenen hatıralarını ve kendi üzerlerindeki izlerini anlattı.

 

Mustafa Kemal Ulusu

Mustafa Kemal Ulusu

Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programının açılış ve selamlama konuşmasını İADD Başkanı Jale Özer yaptı: “Hepimizin ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlığa birer ışık olması gerekiyor. Gelin bizlere katılın, güç verin çünkü biliyoruz ki ancak örgütlü toplumlar ilerler. Bu karanlıktan ancak ve ancak Atatürk’ün çizdiği yol haritası ile çıkabiliriz. Her zaman çalışmalarımızda pusulamız Mustafa Kemal Atatürk’ün yol haritasıdır. Bu çerçevede hep birlikte çalışmalarımızı sürdürelim, birlik olalım ve şu sözü hiç unutmayalım: “Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır.” hepimiz farklı görüşleri olabilir ama ortak noktalarda birleşip güçlenelim ve bu karanlığa bir ışık yakalım.”

 

İADD anma programında konuşan Prof. Baskett ve Ulusu’ya plaket verdi

İADD anma programında konuşan Prof. Baskett ve Ulusu’ya plaket verdi.

Başkan Özer’in konuşmasının ardından söz alan İADD Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett, Atatürk ve Cumhuriyet’in ilk yıllarından olan hatıralarını dinleyiciler ile paylaştı. “Teyzemin Ayrancı Bağlarındaki evine konuk ve bizi geziye çıkardı ve dedi ki “Ben bu yolda hep Atatürk’e rastlarım.”. Çok geçmeden Atatürk arabası ile yavaş yavaş geldi. Yanımızdan geçerken bizi selamladı. Arabanın içinde oturan Atatürk ile göz göze geldik. O güzel mavi gözleri beni adeta büyülemişti. Bunu anlatırken hala heyecanlanıyorum.” diyen Prof. Baskett, hayatının en zor anlarında hep Atatürk’ü düşündüğünü ve göz göze geldikleri o anı hatırlayarak güç aldığını dile getirdi.

Melis Ethemsoy “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa” parçası ile dinleyenleri coşturdu

Melis Ethemsoy “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa” parçası ile dinleyenleri coşturdu.

Prof. Baskett’in ardından söz alan gecenin diğer konuşmacısı araştırmacı yazar Mustafa Kemal Ulusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün kütüphaneciliğinin yanı sıra son nefesine kadar yanında olan özel kalemi olan babası Nuri Ulusu’nun çok özel anılarını dinleyiciler ile paylaştı. Babası Nuri Ulusu’nun Atatürk ile nasıl tanıştığından itibaren başlayan anılar, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu ana kadar devam eden bir silsile ile son buldu. Mustafa Kemal Ulusu, kendi kaleme aldığı “Atatürk’ün Yanı Başında–Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun Hatıraları” kitabından derlediği anılar ve özel fotoğraflarla Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlattı.

Anma etkinliği konuşmaların ardından minik kemancı Melis Ethemsoy’un muhteşem performansı ve Burçak Dikmen’in güzel şiiri ile son buldu.

Etkinliğye kalabalık bir izleyici topluluğu takip etti.

Etkinliği kalabalık bir izleyici topluluğu takip etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.