kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

KKTC’nin 33. yılı Londra’da gururla kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33. kuruluş yıldönümü Londra’da da büyük coşku ve gururla kutlandı.

KKTC’nin 33. yılı Londra’da gururla kutlandı
17.11.2016
0
A+
A-

580a9321

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33. kuruluş yıldönümü Londra’da da büyük coşku ve gururla kutlandı. KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran’ın ev sahipliğinde Hyatt Regency Otel’de düzenlenen resepsiyona; Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Sefire Esra Bilgiç’in yanı sıra İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumunun önde gelen isimleri, iş insanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

“BÜYÜK ONUR VE GURURLA KUTLUYORUZ”

Özel olarak hazırlanan kuruluş yıldönümü pastasının da kesildiği resepsiyonda, konuklarla tek tek ilgilenen KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. kuruluş yıldönümünü büyük onur ve gururla kutladıklarını söyledi.

VAR OLUŞ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ…

Yaptığı konuşmada; Kıbrıs Türk halkının yıllarca verdiği var oluş ve özgürlük mücadelesinin 15 Kasım 1983’te taçlandırıldığını anlatan Zehra Başaran, “Egemen, bağımsız, özgür ve demokratik yaşantımızın başlangıcı olan bu tarihe kadar hepimiz çok zor aşamalardan geçtik. Cumhuriyetimiz; toplum liderlerimiz Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş ve arkadaşlarının imkansızlıklar içinde küçük bir azınlık durumunda bırakılmaya çalışılan halkımızı ayakta tutmak adına ortaya koydukları direnişin bir sonucudur. Kıbrıs Türk toplumu; baskı ve tehditlerle insani, maddi ve manevi kayıplara uğradığı yıllarda büyük bir mücadele verdi. 1974 yılında ana vatan Türkiye’nin gerçekleştirdiği müdahaleyle Kıbrıs Ada’sında barış ve huzur ortamı sağlandı, Kıbrıs Türk halkı da belirlenen sınırlar içinde kendi egemen ve bağımsız devletini oluşturdu” dedi.

“KALICI ÇÖZÜME ULAŞMA ÇABASI SÜRÜYOR”

1968 yılından bu yana Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm bulmaya yönelik sürdürülen müzakere süreçlerinde Türk tarafının önüne çıkan çözüm fırsatlarına her zaman iyi niyet ve sabırla yaklaştığını ifade eden Başaran, Mayıs 2016’da başlayan yeni müzakere sürecinde ise iki bölgeli, iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı federal bir Kıbrıs’ta Türkiye’nin garantörlüğünde kalıcı çözüme ulaşma çabalarının sürdüğüne de vurgu yaptı.

“HALKIMIZIN GELECEĞİ GÜVENCE ALTINDA“

Zehra Başaran şöyle devam etti: “Beklentimiz, 20 Kasım 2016’da İsviçre’de devam edecek müzakerelerden olumlu sonuç alınmasıdır. Cumhuriyetimizin 33. kuruluş yılını onur ve gururla kutladığımız bu günde uluslararası kamuoyu tarafından Kıbrıslı Türklere uygulanan engellemeler ve kısıtlamalara karşı, ana vatan Türkiye’nin her zaman sağladığı güçlü destekle Kıbrıs Türk halkı geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor. Bizlere düşen asli görev; Kıbrıs Türk halkının bugün sahip olduğu egemen devleti, özgürce yaşadığı toprakları, uğruna verilen mücadeleyi ve ödenen bedelleri unutmadan acı, zorluk ve fedakarlıklarla elde edilen bu mirası bilerek geleceğe doğru adım atmaktır. KKTC’nin başta ekonomik olmak üzere her alanda kalkınmasını hedefleyen işbirliği ve çalışmalar, Türkiye ile kurulan güçlü birlik ve beraberlik sayesinde halkımızın geleceği güvence altındadır. Halkımızın bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, insanca yaşama çabaları ile diğer tüm alanlarda sağladığı destek- güvence nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile halkına da çok teşekkür ediyoruz.”

FOTO GALERİ

580a9410

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.