kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4729
EURO
34,9500
STERLIN
40,6480
BITCOIN
$64.557
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

“İngiltere ile ekonomik ilişkilerimiz gelişiyor”

Londra’ya gelen milletvekilleri, basın toplantısında, Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ilişkileri ve Brexit sürecini de yorumladılar.

“İngiltere ile ekonomik ilişkilerimiz gelişiyor”
03.12.2016
0
A+
A-

580a5240

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İngiltere’deki temaslarını TC Londra Büyükelçiliği’nde düzenledikleri basın toplantısında değerlendirdiler.

Uluslararası Şeker Pancarı Örgütü’nün düzenlediği ‘27. Şeker Pancarı ve Şeker Kamışı Uluslararası Toplantısı’na katılmak amacıyla Londra’ya gelen milletvekilleri, basın toplantısında, Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ilişkileri ve Brexit sürecini de yorumladılar.

“İNGİLTERE İHRACATIMIZDA İKİNCİ SIRADA”

Konuşmasında; Türkiye’nin ihracatında İngiltere’nin, Almanya’dan sonra ikinci sırada yer aldığını vurgulayan Ziya Altunyaldız, son dönemdeki olumsuz küresel gelişmelere karşın İngiltere ile ticari ilişkilerin yükselmekte olduğuna işaret etti. Altunyaldız, “İngiltere’de bulunma sebebimiz; Uluslararası Şeker Pancarı Örgütü’nün düzenlediği toplantıya katılmaktı. Bu vesileyle; hem şeker pancarı üreticilerinin sorunlarını, çözüm önerilerini ve hedeflerini öğrendik, hem Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ilişkileri yerinde gözlemleme fırsatı bulduk, hem de Büyükelçiliğimizin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduk” dedi.

a580a5267

STA HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış kararını da değerlendiren Ziya Altunyaldız, “Brexit konusuna değinmeden olmaz. İngiltere yaptığı referandumla AB’den çıkış kararı aldı. ‘Serbest Ticaret Anlaşması’ (STA), Türkiye olarak İngiltere ile konuştuğumuz konulardan bir tanesi… İlgili makamlarımız bu hususla alakalı olmak üzere gerekli takibi gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin pekiştirilmesi gerektiğini belirten Kazım Arslan ise, “İngiltere ziyaretimiz sırasında dünyadaki gelişmeler hakkında bilgiler edindik. Tarım merkezi olan Türkiye’de üretim alanlarının genişletilmesi ve daha çok üretim yapılmasının önemli ihtiyaçlarımızdan birisi olduğunu da anladık” dedi.

Emin Haluk Ayhan ve Ali Ercoşkun da, İngiltere ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin zaman içinde daha da artacağına olan inançlarını dile getirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.