kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.724
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“2017 barış ve huzur yılı olsun”

Türkiye ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde artan kaos ortamının artık son bulması ve 2017 yılında tüm insanlık için barış ve huzur ortamının tesis etmesi isteniyor.

“2017 barış ve huzur yılı olsun”
18.12.2016
0
A+
A-

2016’nın bitmesine sayılı günler kala toplumu, yeni yıl heyecanı sarmaya başladı. Geride bırakmaya hazırlandığımız bu yılda, başta Türkiye ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde artan kaos ortamının artık son bulması ve 2017 yılında tüm insanlık için barış ve huzur ortamının tesis etmesi isteniyor.

Enes TOK

“2016’yı değerlendirecek olursam, iyi bir yıl olduğunu söyleyemem, maddi sıkıntılar da yaşadım. Türkiye de ise 2016, birçok sıkıntı ve hüznün bol olduğu bir yıl oldu. Ocak ayının ilk günü aynı zamanda benim doğum günüm. Bu yüzden çifte kutlama yapmıştık. 2017’nin çok daha iyi bir yıl olmasını diliyorum. Çünkü evlilik planım var. Türkiye’de 2016 yılında, 60’tan fazla üzücü olayın yaşandığı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da maskesini çıkararak gerçek yüzünü gösterdiğini düşünüyorum. Bu yüzden Türkiye açısından sıkıntılı bir yılı geride bırakıyoruz. 2017’de herkesin mutlu ve huzurlu olmasını diliyorum.”

Rıza GÜRGÜR

“2016 yılında işlerimiz ‘yavaş’ seyretti. İngiltere’de gerçekleştirilen AB referandumundan çıkan Brexit kararı piyasaları olumsuz etkiledi. Bu durum alışverişler ile ürün fiyat aralıklarına da olumsuz yansıyor. 2016 yılında belediye evlerinden birisine başvuru yaptım ve sürecin başladığı bilgisini aldım. Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı da üzüntülü olduğumu belirtmek istiyorum. Darbe girişimi sonrası pek çok demokrat ile gazetecinin gözaltına alınması üzücü. 2017 yılında da birçok sıkıntının aynen devam edeceğini düşünüyorum. Gerek Türkiye gerekse İngiltere açısından 2017’nin de zorlu bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Umarım ben yanılırım ve her şey çok iyi olur.”

İbrahim ERSOY

“2016; adeta kan, savaş, kin ve nefretin yılı oldu. Suriye ve Türkiye’de birçok saldırı meydana geldi. 2016 yılında bunların dışında daha pek çok sorun yaşandı. Kendi hayatıma baktığım zaman da herhangi bir sorunum olmadı diyebilirim. İnsanların yaşamsal faaliyetlerini dünyada güç sahibi ülkeler belirliyor, her şey güçlülere göre ayarlanıyor. İnsanları bir fotoğraf çerçevesi olarak görüyorum. Çerçeve kırılırsa bundan herkes etkilenir. 2017 de umarım bu çerçeve hep sağlam olur.”

Erdal TİLKİLER

“2016 yılında birçok üzücü ve ne yazık ki istenmeyen olaylar yaşadık. Bunların başında Türkiye’de yaşadığımız terör olayları, saldırılar ve can kayıpları geliyor. İngiltere ve Türkiye’deki vatandaşlara baktığımız zaman da, çok ciddi süreçlerden geçtiklerini görüyoruz. Örneğin, Brexit kararı nedeniyle İngiltere ve Avrupa vatandaşlarının bir çıkmaza sürüklendiğini düşünüyorum. Kendi açımızdan baktığımız zaman ise 2016, güzel gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Yaşadığımız olayların önümüzdeki yıl çözüme kavuşturulmasını, insanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yeni bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.”

Umutcan ŞAHİN

“Bu yıl benin açımdan çok iyi geçti. Yıl içinde güzel ve kalıcı anlar yaşadım. Gerek arkadaşlarımla, gerek ailemle çok güzel ve mutlu zamanlar geçirdim. Önümüzdeki yılın da kendi açımdan iyi olacağını tahmin ediyorum. Hayatımın büyük çoğunluğu futbol oynayarak geçiyor. Bu yüzden kendimi futbol anlamında daha fazla geliştirmek ve başarılar elde etmek için çaba sarf edeceğim. 2016’da yaşadığım olumlu tempoyu 2017’de de sürdürmek için elimden geleni yapacağım. Bizler futbol oynayarak hayatta hem kazanmayı hem de kaybetmeyi öğreniyoruz. Fakat bildiğimiz bir konu varsa o da kesinlikle eğlenmek için futbol oynuyoruz. Sahada mücadele veriyoruz, ancak saha dışında hepimiz arkadaş ve dostuz. 2017 yılında her anlamda çok daha iyi seviyede olmak ve kazandığımız başarılara yenilerini eklemek istiyorum.”

Durmuş FISTIK

“Benim açımdan 2016 kesinlikle iyi bir yıl olmadı. Bu yüzden bir an önce bu yılın bitmesini ve önümüzdeki yılın getireceği iyi şeyleri bekliyorum. Yıl içinde Türkiye’de yaşanan üzücü olaylar bizi de etkiledi. Yaşanan sıkıntılar, ölümler, yaralanmalar önümüzdeki yıl umarım son bulur ve daha mutlu- huzur içinde hareket etmeyi öğreniriz. İş hayatı açısından da 2016, iyi geçmedi. Brexit sürecinde işlerde ciddi anlamda iniş ve çıkışlar yaşadım. Birçok anlamda insanların hayatını derinden etkileyen bir süreç yaşanıyor. Kazandığımız bütün kazancı ev kirasına, belediye vergisine, gerekli-gereksiz birçok masrafa veriyoruz. Özel sektörde çalışıyorum ve gelirimizin kesinlikle yeterli olmadığını düşünüyorum. 2017 yılından çok fazla bir beklentim veya temennim yok. Türkiye’de yaşanan olayların bir an önce son bulmasını ve insanların artık hayatını kaybetmemesini temenni ediyorum.”

Erol ÖZDEMİR

“2016 benim için başından beri hep karışık bir yıl oldu. Bazen çok iyi olaylar yaşadım, bazen de çok kötü… En çok üzüldüğüm ise; kızımın İngiltere’den Türkiye’ye taşınacak olması. Evlendiği için bu yönde bir karar almaya mecbur kaldı. Tabi ki onun adına çok mutluyum. Vize sıkıntısından dolayı damadım buraya gelemedi, onlar da Türkiye’ye gitmeye karar verdiler. Diğer bir üzüntüm de, köpeğimle ilgili… Köpeğimi, Türkiye’ye giderken burada birine teslim etmiştim, fakat döndüğümde bulamadım. Bu durum beni çok üzdü. Bunların dışında sağlığım iyi. Çevremdeki insanlarla mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaya çalışıyorum. 2017’den tek beklentim ise, terör olaylarının ve ölümlerin son bulmasıdır.”

Zeynep KUMCU

“2016 yılında yeğenimin dünyaya gelmesi beni çok sevindirdi. Fakat genel manada 2016, birçok açıdan sorunlarla doluydu. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanlar artık ‘kemer sıkma politikasına’ başladı. İngiltere’de yaşayan Avrupalı vatandaşlar da elindeki parayı haklı olarak harcamak istemiyor. Öte yandan; CHP’nin İngiltere’de yeniden yapılanmasından da memnunum. Gençlerimize baktığım zaman da, çok iyi bir neslin yetiştiğini, geleceğe ışık olacaklarını düşünüyorum. 2016’da oldukça üzücü olaylar da vardı. Türkiye’de yaşanan terör olayları ve artan can kayıpları, memlekete taşınmak için planlar yaparken hepimizin canını sıkıyor. Türkiye’deki bu durumdan nasıl çıkılacağını ve nasıl bir çözüm bulunacağını bilemiyorum. Dolayısıyla 2017, umarım her açıdan güzel geçer ve barışın sağlandığı bir yıl olur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.