kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
STERLIN
40,9620
BITCOIN
$70.879
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Kendimi Türkiye’de daha güvende hissediyorum

İngiliz BBC televizyonunun kıdemli muhabiri ve sunucusu Türkiye hakkında sıra dışı açıklamalar yaptı.

Kendimi Türkiye’de daha güvende hissediyorum
11.01.2017
0
A+
A-

 

BBC muhabiri Michael Buerk

Son zamanlarda Türkiye aleyhindeki haberleriyle çok tartışılan İngiliz BBC televizyonunun kıdemli muhabiri ve sunucusu Türkiye hakkında sıra dışı açıklamalar yaptı.

Londra‘da düzenlenen Londra Boat Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret eden BBC muhabiri Michael Buerk, DHA‘ya açıklamalarda bulundu. Türkiye‘yi, özellikle Akdeniz kıyılarını çok sevdiğini belirten ünlü muhabir, arkadaşlarına Türkiye‘nin güvenli olduğunu anlattığını söyledi. İngiltere‘de de terör ile mücadele ettiklerini hatırlatarak, “Kendimi Türkiye‘de, Londra‘da olduğumdan daha güvende hissediyorum” dedi.

25 YILDIR AKDENİZ KIYILARINDA, HERKESE TAVSİYE EDİYOR

Uzun yıllar BBC‘nin yurtdışı muhabirliği yapan ünlü gazeteci Türkiye hayranı olduğunu söyleyerek “Türkiye’de yelkenlim var. 25 yıldır Göcek ve Türkiye‘nin Akdeniz kıyılarında yelken yapıyorum. Tanıştığım herkese Türkiye‘ye gitmesini söylüyorum” diye konuştu.

Türkiye‘de son zamanlarda yaşanan terör saldırılarından hiç korkmadığı ve terör olaylarının dünyanın heryerinde yaşanan şeyler olduğunu ifade eden gazeteci, buna alışmak gerektiğini söyledi.

“İNGİLTERE’DE HALA TERÖR ENDİŞESİ VAR”

Tanıştığı herkese Türkiye sahillerinin güvenli olduğunu söylediğini belirten Buerk şöyle konuştu;

“Arkadaşlarımla yelken yaptığımız yerlerin Suriye sınırına ve İstanbul‘a binlerce mil uzakta olduğunu söylüyorum. Bu ülkede de (İngiltere) hala terör var. Irlanda Kurtuluş Örgütü (IRA), El-Kaide ve ISID gibi potansiyel terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Zor günlerden geçiriyoruz. Türkiye zor zamanlar yaşıyor. Biz de farklı nedenlerden dolayı zor günler yaşıyoruz çünkü Avrupa Birliği‘nden ayrılıyoruz. İnsanlar “dünya nereye gidiyor” diye endişeli ama herkes yine de tatile gitmek istiyor. Herkes Akdeniz‘in en güzel koylarında yelken açmak istiyor. Hepimiz şu an Türkiye‘de olmak istiyoruz. Dışarıya bakın berbat bir hava var. Gri, yağmurlu ve iç karartıcı bir hava. Şu anda düşündüğüm tek şey Nisan ayının bir an önce gelmesi ve Türkiye‘ye gitmek.” (DHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.