kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
STERLIN
40,9524
BITCOIN
$69.929
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Markulli’den Akıncı ve Türkiye’ye çağrı

Erato Kozaku Markulli’nin, “tehditlerle gerilimi tırmandırmamaları” isteğiyle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye’ye çağrıda bulunduğu belirtildi.

Markulli’den Akıncı ve Türkiye’ye çağrı
13.03.2017
0
A+
A-

 

Rum Dışişleri eski Bakanı ve Kıbrıs sorunu müzakere grubu üyesi Erato Kozaku Markulli’nin, “tehditlerle gerilimi tırmandırmamaları” isteğiyle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye’ye çağrıda bulunduğu belirtildi.

Rum Dışişleri eski Bakanı ve Kıbrıs sorunu müzakere grubu üyesi Erato Kozaku Markulli,bu çağrıyı, “Kathimerini” gazetesine verdiği söyleşide yaptı.

Habere göre Markulli, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakereler sürecinin,“solunum cihazında” olduğunu savundu ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye’ye, “tehditlerle kişisel saldırılarla” gerilimi tırmandırmaması çağrısında bulundu.

Markulli daha önce yapmış olduğu “Rum Meclisi’nin kararının, müzakerelere yönelik mini bir darbe olduğu” şeklindeki açıklamasında kullandığı “mini darbe” ifadesine de netlik kazandırdı.

Markulli “mini darbe” ifadesinin, müzakereleri raydan çıkarma hedefini taşıyan ELAM’ın faaliyetiyle ilgili olduğunu belirtti.

Markulli, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, müzakerelerden uzak kalmaya devam etmesinin haklı olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine, Akıncı’nın reaksiyonunun orantısız aşırı ve yersiz olmaya devam ettiğini, Akıncı’nın, Ulusal Konsey’in kararından ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yinelenen açıklamalarının ardında masaya geri dönmesi gerektiğini savundu.

Mülkiyet ile ilgili müzakere grubu üyesi olmasına bağlı olarak Mülkiyet başlığıyla ile ilgili bir soru üzerine Markulli, bu başlıktaki görüş ayrılıklarının, iki tarafın görüşlerindeki farklı felsefe nedeniyle fazla olduğunu belirtti.

Markulli bir başka soru üzerine, Türk tarafının Cenevre ve ondan sonraki tutumunun, 4 özgürlüğün uygulanması talebiyle zirveye çıkmasıyla, son derece olumsuz olduğunu, bu faaliyetin, müzakereler için “darbe” olarak addedilebileceğini de ileri sürdü. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.