kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5005
EURO
34,7513
STERLIN
40,5946
BITCOIN
$63.784
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

AB Komisyonu Başkanı BBC’ye konuştu

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkmasına yönelik olarak ‘düşmanca’ bir tavır içinde olmadığını söyledi.

AB Komisyonu Başkanı BBC’ye konuştu
25.03.2017
0
A+
A-

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere‘nin Avrupa Birliği‘nden (AB) çıkmasına yönelik olarak ‘düşmanca’ bir tavır içinde olmadığını söyledi.

BBC’nin Avrupa editörü Katya Adler’e konuşan Juncker, İngiltere’nin Birlik’ten ayrılması anlamına gelen Brexit‘i ‘başarısızlık ve trajedi’ olarak tanımlasa da, “İngiltere’ye yönelik düşmanca bir tutum içinde değilim. İngiltere Avrupa’nın bir parçası, önümüzdeki yıllar boyunca da İngiltere ile dostça bir ilişkimiz olsun istiyorum” dedi.

“BİRLİK FİKRİYATI HENÜZ GENÇ”

Genç işsizliğinin yüksekliği, aşırı sağın güç kazanması ve ayrılık çağrılarının artması hakkında AB’nin en iyi halinde olmadığını kabul eden siyasetçi, Birlik fikriyatının henüz genç olduğunu, AB’nin istikrar ve barış anlamına gelmeye devam edeceğini vurguladı.

Juncker için diğer 27 ülkenin Birlik’te kalması ise çok önemli.

İngiltere’nin çıkışı anlamına gelen Brexit’e atıfta bulunan Juncker, Nexit (Hollanda), Oexit (Avusturya), Dexit (Danimarka) ve Frexit (Fransa) gibi bir başka kopuşun Birlik’in dağılması anlamına geleceğini belirtti.

50 MİLYAR STERLİNLİK BOŞANMA BEDELİ

Cumartesi günü AB’nin 60’ıncı yıl dönümü İtalya’nın başkenti Roma’da Avrupalı liderlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Ancak kutlamalarda İngiltere Başbakanı Theresa May olmayacak.

Juncker ise May’in yokluğunu hissedeceklerini söyleyerek bu durumu yorumluyor.

Juncker, Brexit bilançosunun İngiltere tarafından üstlenilmesi gerektiğini belirterek, “Sanki hiçbir zaman üye olmamış gibi davranamazsınız” dedi.

Komisyon’un boşanma bedeli olarak 50 milyar sterlinlik bir fatura çıkartıldığı öne sürülürken Juncker hesaplamaların bilimsel bir şekilde yapılacağını vurguladı.

İngiltere’nin üstlenmesi gereken bedel ile ilgili olarak ise bunun ‘bir ceza ya da yaptırım olmadığını’ ifade etti. (BBC TÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.