kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5184
EURO
34,7312
STERLIN
40,5881
BITCOIN
$63.550
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

‘Oyun içinde oyun’ seyirciyle buluşuyor

LONDRA-İstanbul ortak yapımı kısa film ‘Oyun İçinde Oyun’un ilk gösterimi Londra’da yapılacak.

‘Oyun içinde oyun’ seyirciyle buluşuyor
30.03.2017
0
A+
A-

LONDRA-İstanbul ortak yapımı kısa film ‘Oyun İçinde Oyun’un ilk gösterimi Londra’da yapılacak.

2016 yılından bu yana sanatsal çalışmalarını Londra’da sürdüren başarılı yönetmen Suat Eroğlu’nun, son kısa filmi olan ‘Oyun içinde oyun’ ilk gösterimiyle 5 Nisan Çarşamba saat 19.00’da Vue Wood Green Sineması’nda sanatseverlerle buluşacak. Yönetmen Suat Eroğlu gösterimin ardından seyircilere filmin yapılış aşaması ve gelişmelere yönelik söyleşi gerçekleştirilecek.

NAZMİ KIRIK DA İZLEYECEK

Söyleşiye Türkiye’den davetli olarak gelecek olan filmin başrol oyuncularından Nazmi Kırık, Londra’da yaşayan yönetmen Suat Eroğlu ve filmin müziklerini besteleyen Sedat Sarıcı katılacak. Filmin başrol oyuncusu hepimizin yakından tanıdığı ünlü oyuncu Erkan Can olurken bir diğer dikkat çeken isim ise son dönem de adından söz ettiren İçerde dizisin de Alyanak karakterini canlandıran Yıldıray Şahinler oldu. Çekimlerinin İstanbul’da tamamlanan filmin müzikleri ise besteciliği ve eğitmenliği ile tanınan Sedat Sarıcı’ya ait.

ŞİDDET, IRKÇILIK, HIRS…

Daha önce çektiği kısa filmlerle birçok ödül alan yönetmen Suat Eroğlu ‘iş cinayetleri ve çocuk işçiliği’ bağlamında yazıp ve yönettiği “Fıtrat” isimli kısa filmiyle de ödüle layık görülmüş, ancak bu filmin ödül gecesinde ödülü Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilere adayıp, hükümeti eleştirmesi nedeniyle linç girişimine maruz kalmıştı. Uğramış olduğu bu saldırını ardından ‘şiddet, ırkçılık, hırs, kibir ve nefis’ gibi kavramlardan yola çıkan Eroğlu, bir kahvehane masasının etrafına topladığı bir kaç karakterle ilginç bir Türkiye portresi sunuyor. Özellikle son yıllarda ülkemizde yaşanan siyasi olayların topluma yansımaları, siyasi ahlaksızlık ve çatışmaların bir kahvehane masasında nasıl gerçeğe dönüştüğü anlatılmaya çalışılıyor.

Yapımı ‘İşçi Sinema Kolektifi’ tarafından desteklenen filmin set arkasında ise önemli isimler var. Filmin Görüntü yönetmeni İlker Berke olurken, sanat yönetmeni Fırat Çete, ışık yönetmeni Arda Erkmen, kurgu tasarımda ise Taner Sarf yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.