kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.654
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Akıncı’nın “federasyonun” ne olduğunu doğru anlamasını diledi

Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın federasyonu’nun ne olduğu hakkında doğru anlamasını diledi ve Türk tarafının talep ettiği her şeyin kabul edildiği bir federasyon örneğini verme çağrısında bulundu.

Akıncı’nın “federasyonun” ne olduğunu doğru anlamasını diledi
25.04.2017
0
A+
A-

Kıbrıs Cumhuriyeti” Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın federasyonu’nun ne olduğu hakkında doğru anlamasını diledi ve Türk tarafının talep ettiği her şeyin kabul edildiği bir federasyon örneğini verme çağrısında bulundu.

Anastasiadis, şahsen tavizler verdiğini; ancak bunların Kıbrıs Rum toplumun menfaatlerine karşı olmadığını ve Kıbrıs Türk toplumunun endişelerini karşılayan tavizler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Anastasiadis Kotsiatis köyünde yapılan bir açılış törenindeki konuşması sırasında yukarıdaki açıklamayı yaptı.

Anastasiadis, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için yapılan müzakerelerde sorunlar yaşadığını ifade ederek Akıncı’nın kendisine federasyonun ne olduğunu anlaması için yaptığı çağrı hakkında üzüntüsünü ifade etti.

Anastasiadis, devamla, tüm Kıbrıslıların diğer Avrupalı vatandaşların yararlandığı haklardan faydalanması amacıyla Kıbrıs’ın yeninde birleşmesine kadar çalışmalarına devam edeceği güvencesini verdi.

Ekonomiye de değinen Nikos Anastasiadis, 2013 yılında bir aylık ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli fonlar olmadığı ancak dört yıl sonra herksin gurur duyması gerektiğini çünkü “Avrupa’daki en iyi büyüme oranları arasında bulunuyoruz” dedi.

Anastasiadis, ekonomi alanında yapılan başarılı çalışmalar için hükümet, parlamento, sendikalar, çalışanlar ve halka teşekkür etti.

Ekonomi alanında hala daha bazı sorunlar olduğuna işaret eden Anastasiadis, bunların çözüleceğini ve hükümet savunmasız grupların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarına devam edeceği güvencesini verdi. (KIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.