kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
STERLIN
41,1376
BITCOIN
$70.836
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Sinema dünyasının yeni yüzü: Sen Monro

KIBRISLI Türk aktör Sen Monro, sinema dünyasının yeni yüzü olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

Sinema dünyasının yeni yüzü: Sen Monro
30.04.2017
0
A+
A-

KIBRISLI Türk aktör Sen Monro, sinema dünyasının yeni yüzü olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

İngiliz ve Amerikan film sektöründe günden güne artan Türk aktör ve aktris sayısı hiç şüphesiz tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçek. Özellikle Britanya’da doğup büyüyen veya sonradan buraya gelen sinema sektörü çalışanlarının sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Onlardan birisi de Sen Monro. Ailesi 1952’de İngiltere’ye gelen Kıbrıslı Sen Monro, İngiltere’de doğup büyümüştür. Karşıyakalı Cemal Bey ve Bağlı Köyünden Feriha hanımın oğlu olan Monro, yıllarca içindeki sinema tutkusuyla yaşamış ve nihayet hayallerini gerçekleştirmiş bir isim. Sen Monro, her çocuğa sorulan “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna “Tiyatrocu!” dese de babasının “Olmaz oğlum, bu iş değil.” diyerek karşı çıkması nedeniyle uzun yollar cinayet masasında görev yapmış eski bir polis. Anne ve babasının vefatlarının ardından hayallerini gerçekleştirme kararı alan Monro, daha önce oynadığı kısa film ve reklamları bir üst seviyeye çıkararak uzun metrajlı filmlerde rol almaya başladı.

“Hayatta en kötü şey hayallerinin peşinden gitmemektir eğer bir fırsat varsa kesinlikle hayallerinizin peşinden gidin. ” diyen Monro, kendisine bu fırsatın meşhur bir tiyatrocu arkadaşı tarafından sunulduğunu söylüyor.

“Kafes” adlı filmde yer aldığı küçük rol, bir anda Sen’in şansı oluyor ve ona oyunculuk kariyerinin kapılarını aralıyor. Filmin çekimi sırasında sette bulunan bir başka yönetmen yeni projesi için Sen’i keşfediyor ve ona “Madalya” filminde rol almasını teklif ediyor. “Kafes” filminin internette de yayınlanmasının ardından kendisini Amerika’dan bir yapımcının aradığını belirten Sen Monro, çekimlerinin bu yaz başlayacağı dizi filmde kendisine bir dedektiflik rolü teklif edildiğini açıkladı. Bu büyük proje için Hollywood’a gidecek olan Monro, şu sıralar Türk asıllı yönetmen Donna Taylor’ın yeni projesi “The Block” filmine yoğunlaşmış durumda. Kuzey Londra sokaklarını sahne alan uzun metrajlı drama, Kıbrıslı Türk, Rum, Pakistanlı ve İngiliz ailelerin birlikte yaşam hikayelerini konu ediniyor.

Sen Monro, oyunculuk yeteneğinin yanı sıra yazarlığıyla da öne çıkan bir isim. “Two Wrongs – İki Yanlış” başlıklı komedi senaryosunun 2018’de beyaz perdelerde yer almasını beklediğini söyleyen Monro, senaryonun tanınmış oyunculardan oluşan bir kadroyla Los Angeles’ta çekileceğini belirtiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.