kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
STERLIN
40,9220
BITCOIN
$70.786
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

2017 Kutlu Doğum programı Londra’da gerçekleşti

“HZ. PEYGAMBER ve Güven Toplumu” temasını işleyen 2017 Kutlu Doğum programı kapsamında Londra’da büyük bir etkinlik düzenlendi.

2017 Kutlu Doğum programı Londra’da gerçekleşti
05.05.2017
0
A+
A-

“HZ. PEYGAMBER ve Güven Toplumu” temasını işleyen 2017 Kutlu Doğum programı kapsamında Londra’da büyük bir etkinlik düzenlendi. Walthamstow Belediye Sarayı’nın konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe toplumdan birçok katılımcı geldi.

“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı Kutlu Doğum Haftası programına, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han ve birçok farklı dernek katılımcıları katıldı.

Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıldönümü olarak anılan ve kutlanılan Kutlu Doğum Haftası, her sene olduğu gibi bu sene Londra’da da büyük bir etkinlikle toplumu bir araya getirdi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KATILAMADI

Programın en önemli kısımlarından biri olarak katılımcılar tarafından dört gözle beklenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in etkinlik gününde yapılan bir açıklama ile yoğun programı dolayısıyla etkinliğe katılamayacağı açıklandı. Görmez, toplumla bunun yerine bir video kaydı ile buluştu. Görmez mesajında, Londra’daki programa katılımının aylar öncesinden planlandığını ancak programa katılamadığından dolayı üzüntü duyduğunu bildirdi.

“GÜVEN TOPLUMU DEĞİL, GÜVENLİK TOPLUMU OLDUK”

Konuşmasında bu seneki Kutlu Doğum Haftası teması olan “Güven Toplumu” açılımına değinen Görmez, güven toplumu olmak yerine artan terör ve insanların birbirine olan güvensizliği yerine “güvenlik toplumuna” dönüştüğümüzü belirtti. Görmez, paylaştığı videosunda şu sözlere yer verdi:

“Akarsularımız, denizlerimiz, yiyeceklerimiz, toprağımız, teneffüs ettiğimiz hava dahi bir güven sorunu yaşıyor. Öbür taraftan İslam coğrafyasına baktığımızda, çok daha büyük acılarla karşı karşıyayız. İman toplumları eman kaybetti. İslam toplumları selam ve barışı kaybetti. İşte bütün bunlardan dolayı bilhassa ülke olarak, millet olarak biz de Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşadığımız o ihanet, saldırı, darbe teşebbüsünden sonra kendi ülkemizde de dünyanın tüm masumlarına umut olmuş tarih boyunca ve bugün de umut olmaya devam eden kendi ülkemiz de güven bunalımı yaşıyor. Toplumsal güvenimiz zedelendi. Nerede yaşarsak yaşayalım, ister Paris, ister Londra, ister İstanbul’da. Yaşadığımız yerde insanlara nasıl güven verebiliriz? Yaşadığımız yerleri nasıl güven toplumuna dönüştürebiliriz? İşte bugün size gönderdiğimiz arkadaşlar da daha çok bu konu üzerinde duracaklar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.