kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5976
EURO
34,7428
STERLIN
40,4972
BITCOIN
$62.449
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Muhalefet BBC’deki programa çıkmayan Başbakan May’e yüklendi

İngiltere’de 8 Haziran’da yapılacak erken genel seçim öncesi dün akşam tüm siyasi partilerin liderleri BBC canlı yayınında kozlarını paylaştı.

Muhalefet BBC’deki programa çıkmayan Başbakan May’e yüklendi
01.06.2017
0
A+
A-

İngiltere’de 8 Haziran’da yapılacak erken genel seçim öncesi dün akşam tüm siyasi partilerin liderleri BBC canlı yayınında kozlarını paylaştı. Başbakan ve Muhafazakar Parti lideri Başbakan Theresa May ise tartışma programına katılmadı.

90 dakika süren tartışma programında muhalefet liderleri Başbakan May sert bir şekilde eleştirildi.

May, “korkaklıkla ve tartışmadan kaçmakla” suçlandı.

İngiltere Başbakanı seçim döneminde diğer liderlerle birlikte tartışma programlarına çıkmayı reddettiğini açıklamış ve bu kararını uygulamıştı.

BBC’deki tartışma programında Muhafazakar Parti’yi temsil eden İçişleri Bakanı Amber Rudd ise May’in yokluğunu “iyi lider aynı zamanda iyi ve güçlü bir takıma sahiptir” sözleriyle savundu.

Theresa May, dünkü yayın öncesi kampanyası sırasında sokakta insanlarla buluşup onların sorularını yanıtlamayı televizyonda diğer siyasetçilerle “atışmaya” tercih ettiğini söylemişti.

May’in ardından tartışma programlarına çıkmayacağını açıklayan bir diğer siyasetçi olan ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn ise dünkü yayına çıkmaya karar verdi.

Yayında “Theresa May nerede, ona ne oldu?” diye soran İşçi Partisi lideri Corbyn ise Theresa May’e yüklenmekten çok Amber Rudd ile hükümetin kemer sıkma politikaları üzerine tartıştı.

Corbyn İçişleri Bakanı Rudd’a, “Gıda bankalarının durumunu gördünüz mü hiç? İstasyonlarda uyumak zorunda kalan insanları gördünüz mü? Hükümetinizin yardımlarla ilgili bilinçli kararları nedeniyle yoksulluğun ulaştığı seviyeleri gördünüz mü?” diye sordu.

İşçi Partisi lideri Corbyn, öğretmenler ve doktorlar başta olmak üzere kamu çalışanı maaşlarına yapılan zam sınırlandırmasını kaldıracağının altını çizdi.

2008 mali krizinin ardından muhafazakar hükümetin ilan ettiği bu kemer sıkma önlemi, 2020’ye kadar kamu çalışanlarına yapılan yıllık zamlara yıllık yüzde 1’lik üst sınır getirmişti.

Corbyn, 2020 yılına kadar asgari ücreti saatlik 10 sterline (yaklaşık 45 TL) çıkarma vaadini de tekrarladı.

İşçi Partisi lideri “imalat sektörünü ve bu sektördeki işleri koruma” sözü verirken bu vaatlerinin maliyetlerini de hesapladığını söyledi. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.