kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5401
EURO
34,8192
STERLIN
40,5112
BITCOIN
$64.805
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

11 yaşındaki çocuk IQ testinde Einstein ve Hawking’i geçti

11 yaşındaki Hint asıllı İngiliz vatandaşı Arnav Sharma, zeka testi Mensa IQ testinde ulaşılabilecek en yüksek derece olan 162 skorunu elde ederek, dahi Albert Einstein ve Stephen Hawking’i geride bıraktı.

11 yaşındaki çocuk IQ testinde Einstein ve Hawking’i geçti
02.07.2017
0
A+
A-

Arnav Sharma

11 yaşındaki Hint asıllı İngiliz vatandaşı Arnav Sharma, zeka testi Mensa IQ testinde ulaşılabilecek en yüksek derece olan 162 skorunu elde ederek, dahi Albert Einstein ve Stephen Hawking’i geride bıraktı. Aynı testte, Almanya doğumlu teorik fizikçi Albert Einstein ve İngiliz fizikçi ve astronom Stephen Hawking 160 puan almışlardı. Geçen sene 12 yaşındaki Hint asıllı İngiltere vatandaşı Rajgauri Pawar adlı kız da testte 162 skorunu almıştı.

İngiltere’de yaşayan 11 yaşındaki Arnav Sharma, dünyanın en prestijli IQ testlerinden biri olan Mensa’da 162 puan alarak, aynı testte 160 puan alan Almanya doğumlu teorik fizikçi Albert Einstein ve İngiliz fizikçi ve astronom Stephen Hawking gibi dünyanın en parlak beyinlerini geçmeyi başardı.

DAHA ÖNCE BENZER ŞEKİLDE TESTE GİRMEMİŞ

İngiltere’nin Reading bölgesinde yaşayan Sharma birkaç hafta önce girdiği teste hiç hazırlık yapmadığını ve daha

önce hiçbir şekilde benzer bir teste girmediğini de belirtti.

The Independent’a konuşan Sharma “Mensa oldukça zor bir test ve insanların çoğunun testi geçmesi beklenmiyor” dedi.

ÜLKEDEKİ YÜZDE 1’LİK KESİMİN DE EN BAŞINDA

Özellikle sözel muhakeme yeteneğini ölçen testte aldığı sonuç Sharma’yı IQ sıralamasına göre ülkedeki yüzde 1’lik kesimin de en başına getirdi.

Sınavın yaklaşık 2 buçuk saat sürdüğünü belirten Sharma “Sınavda 7-8 kişi vardı. Birkaçı çocuktu ancak gerisi yetişkinlerden oluşuyordu. Sınava hiç hazırlık yapmamıştım ancak endişeli de değildim. Ailem için bu sürpriz oldu ancak sonucu söylediğimde çok sevindiler” diye konuştu.

MATEMATİK YETENEĞİ 2 BUÇUK YAŞINDA FARK EDİLDİ

Arnav’ın annesi Meesha Dhamija Sharma, Arnav bebekken onun büyükannesinin kendisine Arnav’ın ileride ‘çalışmalarında çok başarılı olacağını’ söylediğini ancak o dönem bu yoruma güvenemediğini ancak şimdi büyükannenin haklı çıktığını söyledi.

Anne Sharma, oğlunun matematik yeteneğini 2 buçuk yaşında iken fark ettiğini belirterek “100’den fazla sayıları hesaplayabiliyordu. O zaman öğretmeyi bıraktım çünkü sayılarının sonu yoktu” dedi.

MÜZİK VE DANSLA DA İLGİLENİYOR

Arnav’ın tek yeteneği matematik değil. Kod yazma, badminton, piyano, yüzme ve dansla da ilgileniyor. Ayrıca tüm ülkelerin başkentlerini sayabiliyor.

1946’da kurulan Mensa organizasyonu daha sonra dünyaya yayıldı. Kurumun misyonu ‘İnsan zekasını, insanlığın yararı için tespit etmek ve geliştirmek’.

Kurumun şu anda 20 bin üyesi bulunuyor ve bunlardan sadece 1500’ü 18 yaş altında. (MYNET.COM)

ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.