kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
STERLIN
40,9873
BITCOIN
$70.829
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de ‘Alkol Bağımlılığı’ tedavisinde MDMA denemesi

İnsanların bir çoğu, MDMA’yı halüsinojen bir uyuşturucu olarak biliyor.

İngiltere’de ‘Alkol Bağımlılığı’ tedavisinde MDMA denemesi
06.07.2017
0
A+
A-

İnsanların bir çoğu, MDMA’yı halüsinojen bir uyuşturucu olarak biliyor. Aslına bakılırsa birazda haklı sayılabilirler. Ancak İngiltere’den gelen son haberlere göre MDMA’nın alkol bağımlılarına umut olabileceği yönünde.

Imperial College London’da klinik bir psikiyatr dalında kıdemli araştırma görevlisi olan Dr. Ben Sessa, yeni denemeye liderlik ediyor. Bu konuda araştırmalarını sürdüren Dr. Ben Sessa:

“Şu anda elimizdeki imkanlar, özellikle de alkol tedavisi için çok az seçeneğe sahibiz, bu yüzden hastalara yeni bir umut ışığı olacak yeni yöntemler arayışındayız. MDMA’nın travma geçirmiş insanlara yardım ettiğini biliniyor. Alkol bağımlısı hastaların birçoğu geçmişlerinde birtakım travmalar geçirmiş ve bu bağımlılıkların da önemli bir rol oynuyor “dedi.

Alkollerin tedavisinde MDMA kullanmak için yapılan test çalışmaları devam ediyor. Bilim insanları, kontrollü bir ilacın, bağımlılığın arkasında yatan stres ve travmanın bazılarında hastalara yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Bristol’taki hastalara, alkolle olan mücadelesinden kurtulmalarına yardımcı olmak için iki ay boyunca psikoterapi seanslarının bir parçası olarak saf MDMA formu verilecek. Deneme, Bristol’de uyuşturucu ve alkol hizmetlerine devam eden alkole fiziksel bağımlılığı olan 20 hasta içerecek. On sekiz haftada bir sekiz seans psikoterapi verilecek. Bu oturumların ikisinde hastalara bir doz MDMA verilecektir.

Hafta sonu Londra’da düzenlenen Breaking Convention konferansında konuşan Dr. Sessa, eski hükümetin baş uyuşturucu danışmanı Profesör David Nutt ile birlikte davanın liderliğini sürdürüyor.

İkili, Cardiff’te travma sonrası stres sendromu geçiren kişilerin durumlarını iyileştirmeye MDMA verilmesine neden olacak ikinci bir davanın onaylanmasını bekliyorlar.

 

Kaynak: Metro

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.