kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
STERLIN
40,9740
BITCOIN
$71.290
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Londra’da adalet yürüyüşü gerçekleşti

TÜRKİYE’DE ana muhalefet partisi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’, İngiltere’den destek alarak Londra’da da gerçekleşti.

Londra’da adalet yürüyüşü gerçekleşti
07.07.2017
0
A+
A-

TÜRKİYE’DE ana muhalefet partisi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’, İngiltere’den destek alarak Londra’da da gerçekleşti.

Kuzey Londra’nın Manor House bölgesinden Wood Green’e kadar yürüyen grup arasında, Britanya Alevi Federasyonu ve CHP İngiltere’den de temsilciler bulunuyordu. Yürüyüşçülerin taşıdıkları dev pankartta ‘Adalet’ yazısı Türkçenin beraberinde İngilizce, Fransızca, Kürtçe ve İspanyolca olarak da yer aldı.

Hiçbir siyasi amblem veya bayrağın yer almadığı ve sayısı bini geçen yürüyüşçüler, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’, ‘Hak, hukuk, adalet’ ve ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ şeklindeki sloganlarla yürüyüşlerini gerçekleştirdiler.

“DEMOKRASİ İÇİN YÜRÜYÜŞE DEVAM”

Yürüyüş sonunda konuşma yapan CHP İngiltere lideri Hasan Dikme, “Türkiye’de baskıcılık ve ifade özgürlüğüne vurulan darbeler son bulmadıkça biz de yürüyüşlerimize devam edeceğiz.” dedi. Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi tarafından düzenlenen yürüyüşte, bir temsilci aynı zamanda basın bildirisini katılımcılar ve basın mensuplarıyla paylaştı. Okunulan basın bildirisindeki ifadeler şu şekildeydi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve artık gün geçtikçe artan insan hakları ihlali durumu, 2002’den bu yana iktidarda olan hükümet partisiyle daha da çıkmaza doğru sürüklenmektedir. Kendinden olmayan her düşünceye karşı olan bu zihniyet, örgütsüzlük, birlikte hareket edememe ve siyasi yanlışlar nedeniyle her geçen gün bir diktatör yumruğu gibi üstümüze inmektedir.

Sadece insan olmanın getirdiği ve herkes için geçerli olan hak hukuk adalet eşitlik özgürlük gibi kavramlar hiç edilmiş, tanınmamış hatta halkımıza bir lütuf olarak sunulmuştur. Gazeteler kapatılmış ülkemizin en güvenilir kurumları sahte kumpaslarla zayıflatılmış, ifade özgürlüğü artık bir suç sayılarak sadece işini yapmaktan başka bir suçu olmayan gazeteciler hapishaneye atılmış, milletin özgür iradesiyle seçilen milletvekilleri sindirme politikalarıyla tutuklanmış cezaevine konulmuştur. Bu süreç gitgide daha sert yaptırımlar getirmiş, insanların inanç özgürlükleri elinden alınmış, tanınmamıştır. Ekonomik olarak ayrıca ülke büyük bir borç batağına sürüklenmiş en köklü kurumlar yabancılaşmıştır. Ülkede hiç kimsenin ne can ne de mal güvenliği kalmamış, yürütülen yanlış dış politikalar eli kanlı örgütlerin acımasızca masum insanlarımız katletmeleriyle sonuçlanmıştır.

Durum böyle giderken artık buna dur demenin zamanı gelmiş, yurt içine CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncelikle bir birey olarak başlattığı bu haklı yürüyüş toplumumuzun her kesimi tarafından destek görmüş, bu adalet yürüyüşü yurt dışında da büyük kitlelere halinde desteklenmiştir.

Britanya’da yaşayan toplumumuz ülkenin gidişatından endişelidir ve bu endişe her geçen gün artmaktadır. Her ne kadar Birleşik Krallık’ta yaşıyor olsak da ülkemizin içinde bulunduğu siyasi durum bizi çok yakından ilgilendirmektedir. Ülkemizin bir ferdi olarak örgütlü mücadelenin farkındayız ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı bu haklı adalet yürüyüşünü Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi olarak destekliyoruz. Kuruluşumuzun amacı adaletin Türkiye’de yaşayan herkes için, hiç koşul gözetilmeksizin geçerli olması eşitlik özgürlük kavramlarının gerçek anlamda kullanılması ve her birey için hayata geçirilmesidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.