kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
STERLIN
40,9398
BITCOIN
$69.890
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kıbrıslı Türk Okan Baysan British10K’da koştu

Her yıl büyük bir coşku ve katılım ile gerçekleşen Londra’nın en büyük koşularından birisi olan ‘The British10K’ yarışı geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti.

Kıbrıslı Türk Okan Baysan British10K’da koştu
11.07.2017
0
A+
A-

Her yıl büyük bir coşku ve katılım ile gerçekleşen Londra’nın en büyük koşularından birisi olan ‘The British10K’ yarışı geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti. Yarışlara Dünya’nın birçok yerinden yaklaşık 10.000 atlet katıldı.

Bu önemli yarışta Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen Okan Baysan’da yarıştı. KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran ve TTFF’den bir heyetin de izlediği yarışı 55 dakika gibi iyi bir süre ile bitiren Okan Baysan, yarış sonunda gazetemize şunları söyledi:

“Bugün burada Kuzey Kıbrıslı Türkleri temsilen bu önemli yarışa katılmaktan dolayı çok mutluyum. Londra’da bildiğiniz gibi önemli sayıda Kıbrıslı Türk yaşıyor. Burada kazandığımız her başarı ülkemizin adını duyurmakta çok önemli. Yarış sırasında elimdeki KKTC bayrağını gören yabancı bir sporcu arkamdan ‘Cyprus, Cyprus’ diye bağırdı. Yanıma yaklaştığımda”Doğru bildim mi acaba?” diye sordu ve bende evet bildiniz, ‘Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’ dedim. Bu bile gerçekten bugün burada olmamızın önemini çok iyi bir şekilde anlatıyor. Umarım sadece koşu değil sporun her dalında yarış ve müsabakalara ülkemizi temsilen birçok genç katılır. Bizde göğsümüzü gere gere onlara destek oluruz.”

Londra’daki ‘The British10K’ yarışının nasıl geçtiği ile ilgili düşüncelerini de aktaran Baysan şunları ekledi:

“Normal şartlarda bu turu 47 dakika gibi bir sürede koşabiliyordum. Ancak bugün sadece ben değil birçok sporcu sıcak havadan dolayı oldukça etkilendi. Dediğim gibi sonuçtan daha önemli olan husus bugün burada KKTC’nin bayrağının dalgalanmasını sağlamak ve ‘biz de varız’ diyebilmekti. Bunu gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum. Bugün burada beni yalnız bırakmayan ve desteklemek için gelen başta KKTC Londra Temsilcimiz Sayın Zehra Başaran’a, TTFF Asbaşkanı Serdar Sarı’ya, siz değerli basın mensuplarına ve desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yarış sonrası yapılan değerlendirme sohbetinde KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran ise şunları söyledi:

“Okan Baysan uzun zamandır takip ettiğim KKTC’li önemli bir sporcudur. Bugün burada onu desteklemeye gelmek istedim. Çünkü o bizleri en iyi şekilde dünyanın birçok yerinde düzenlenen yarışlarda temsil ediyor. Kendisini bu yarışlarda desteklemek ve izlemekten dolayı büyük keyif aldım. Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler ve ülkem adına çok gururlandım. Umarım bu tip sporcularımız sayısı artar ve biz burada kendilerini her yönden destekleriz. Gençlerimize örnek olduğu, başarılı bir sporcu örneği sergilediği için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Londra’da bulunan Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) Asbaşkanı Serdar Sarı bugün burada oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bugün burada önemli bir yarış olan British10K yarışında federasyonumuz olarak değerli atletimiz Okan Baysan’ı desteklemeye geldik. Sporun sadece futbol olmadığını ve her alanda spora değer verdiğimizin bilinmesini isterim. Bundan sonraki düzenlenecek tüm müsabaka ve yarışlarda TTFF olarak daha fazla önem vereceğimizin de ayrıca bilinmesini isterim. Değerli sporcumuzu bugün güzel Kıbrısımızı en iyi şekilde temsil ettiği için teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Düzenlenen yarışlara birbirinden farklı kostümlerle katılan birçok kişi renkli görüntülere sahne oldu. Ayrıca çeşitli müzik grupları koşu parkurunun belirli noktalarında konserler verdi. Hem yarışanlar hem de koşan yarışçılar keyifli bir gün geçirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.