kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
STERLIN
41,0455
BITCOIN
$70.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Erdoğan, uzlaşma çabası olmayacağının işaretini verdi

İngiliz Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde İstanbul Şehitler Köprüsü’ndeki törende “heyecanlı ve hırçın” bir konuşma yaptığını yazdı.

Erdoğan, uzlaşma çabası olmayacağının işaretini verdi
16.07.2017
0
A+
A-

İngiliz Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde İstanbul Şehitler Köprüsü’ndeki törende “heyecanlı ve hırçın” bir konuşma yaptığını yazdı. Gazeteye göre Erdoğan konuşmasında, gelecekte herhangi bir uzlaşma çabası olmayacağının da işaretini verdi.

Guardian’ın internet sitesindeki haberin başlığı, “Erdoğan darbe girişiminin yıldönümünde idam cezasını destekledi”.

Haber, Guardian’ın Türkiye’deki muhabiri Kareem Shaheen’in imzasını taşıyor.

Kareem Shaheen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından iki noktayı öne çıkarmış haberinde.

Bunların ilki Erdoğan’ın, dini refereranslar ile dolu konuşmasında “FETÖ’yle bağlantısı tespit edilenlerin mahkemeye Guantanamo’da olduğu gibi tek tip elbiseyle çıkarılması”.

İkincisi ise Cumhurbaşkanının kendisini dinleyenlere hitaben “Önce bu hainlerin kafasını kopartacağız” demesi.

MUHALEFET PARTİLERİNİ DE SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ

Guardian’daki haberden bazı satırlar şöyle:

“Darbe, tüm siyasi görüşlerden vatandaşların sokaklara çıkarak askerlere meydan okumasıyla yenilgiye uğratıldı. Hükümet darbe girişiminden, birçok takipçisi olan sürgündeki din adamı Fethullah Gülen’i ve hareketini sorumlu tutuyor.

“Ancak Türkiye darbe girişiminde bulunanların çok ötesine giden, muhaliflere hatta muhalif politikacılara uzanan sıkı önlemlerin gölgesinde. On binlerce memur, polis, asker, yargı ve medya mensubu ile akademisyen görevden uzaklaştırıldı ya da gözaltına alındı. Tıpkı çok sayıda insan hakları aktivisti gibi…Hükümet Cuma günü de 7 bin kişiyi daha görevden uzaklaştırdı. 150’den fazla gazeteci de hapiste.”

Adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde, kurbanlar anısına inşa edilen bir anıtı da açan Cumhurbaşkanı konuşmasında muhalefet partilerini de sert bir dille eleştirdi ve darbe sonrası uzlaşma çabası olmayacağının da sinyalini verdi.” (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.