kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
STERLIN
40,9660
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Tuvalı Mayalamak” sergisi Londralılarla buluştu

LONDRA’DA yaşayan ressam heykeltıraş ve enstalasyon sanatçısı Sümer Erek, son sergisi “Tuvali Boyalamak” ile Londralılarla buluştu.

“Tuvalı Mayalamak” sergisi Londralılarla buluştu
21.07.2017
0
A+
A-

Tuvali hamurla bütünleştiren ve “zıt dünyaların benzer bileşkesi” olarak da görülebilen sergide, yaratıcılığın temel yapıtaşlarından biri olan başkaldırıcılık simgeleri göze çarpıyor.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği birçok başarılı enstalasyon sergilerinden farklı olarak daha da cesur ve asimetrik malzemelerin dönüşüm ve bozulma süreçlerini irdeleyen sergide, özellikle hamurlar üzerinde görülen yanık etkileri yine her zamanki gibi Sümer Erek’in sergisini bir “deneyim” haline getiriyor ve yorumu ziyaretçiye bırakıyor.

Doğu Londra’da bulunan “An Other Place” adındaki bir alanda birçok sanatçı, sanatsever ve davetlilerin katıldığı açılışta, Erek “Tuvali mayalayarak yaşamı güzelleştirmeye çalışıyorum, ancak temel ihtiyaçlar giderilmeden yaratıcılık ihtiyacının farkına varılamayacağını iyi biliyorum.” dedi.

Daha önceki sergilerinde olduğu gibi bu sergide de göç, kültürel arayış ve kültür çatışması konularına dolaylı yollardan değinen Erek, bavul figürünü kullandığı bir eserinde mültecilerin göç ederken beraberinde götürdüğü maddi malzemelerin yanı sıra duygusal yükleri de konu alan bir sanat eseri yaratıyor. Eserlerin birçoğunu aynı gün bitirdiğini belirten Erek, hamurun çürüme sürecinin de yine her zamanki gibi stilindeki doğa referanslarından biri olduğunu belirtiyor.

Chefware. 52 Stoke Newington High Street N16 7PB, London adresindeki sergi, 12 Ağustos’a kadar randevuyla görülebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.