kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
STERLIN
40,9392
BITCOIN
$70.358
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngilizler Muğla’dan vazgeçmiyor

Birçok İngiliz tatilini geçirmek için Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Muğla’yı tercih ederken, bazıları da konut alarak bölgeye yerleşiyor.

İngilizler Muğla’dan vazgeçmiyor
07.08.2017
0
A+
A-

 

Birçok İngiliz tatilini geçirmek için Türkiye‘nin önemli turizm merkezlerinden Muğla‘yı tercih ederken, bazıları da konut alarak bölgeye yerleşiyor.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra üst düzey konaklama imkanlarıyla çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Muğla, özellikle son 10 yıldır İngiliz turistlerin gözdesi haline geldi.

Tatillerini geçirmek için Muğla ve turistik ilçeleri BodrumMarmarisFethiyeDatça ve Dalaman‘a gelen İngilizlerden bazıları, sonraki yıllarda tekrar ziyaret ettikleri bölgeye konut alarak yerleşiyor.

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Muğla‘yı en çok ziyaret eden yabancı ülke vatandaşları arasında İngilizler birinci, Ruslar ikinci, Almanlar üçüncü sırada bulunuyor. Bunları Ukrayna ve Hollanda uyruklular takip ediyor.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere pazarının bölgeleri için önemine işaret etti.

Türkiye’ye yılda yaklaşık 2,5 milyon İngiliz turistin geldiğini belirten Bülbüloğlu, “Bunun da yaklaşık 1,5 milyonu Muğla‘yı tercih ediyor. Londra‘nın kuzey tarafından, Manchester bölgesinden oldukça çok turist ağırlarız. İngiltere‘nin kuzeyinde Marmaris en popüler destinasyon ve bu 20 yıldır böyle.” dedi.

Bülbüloğlu, 20 yıl önce tur operatörleri tarafından bölgeye 5 bin İngilizin getirildiğini anlatarak, “20 yıllık bir birliktelik söz konusu. Burada İngiliz kültürü uygulanmış. Antalya‘ya giderseniz İngiliz kahvaltısı bulamazsınız ama Marmaris‘te her otelde İngiliz kahvaltısı bulursunuz. İngiliz kültürünü yaşattığı için Marmaris‘i tercih ediyorlar.” diye konuştu.
BU YIL İNGİLİZ TURİST SAYISI YÜZDE 4 ARTTI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSABMarmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı ise ülkede Dalaman‘ın İngilizlerin en çok tercih ettiği destinasyon olduğunu söyledi.

İngilizlerin tercihlerini kolay kolay değiştirmeyeceğini dile getiren Kırlı, bölgeyi sevdikleri için her yıl artan sayıda İngilizin kenti ziyaret ettiğini bildirdi.

Bu yıl bölgeye gelen İngiliz turist sayısında yüzde 4’lük artış yaşandığını belirten Kırlı, artışın 2018’de yüzde 20’ye çıkmasını beklediklerini kaydetti. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.