kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
STERLIN
41,1292
BITCOIN
$70.721
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da mı, yoksa farklı bir şehirde mi, yaşamak isterdiniz?

Biz de bu hafta toplumumuzun Londra’da yaşayan yurttaşlarına “Londra’da mı yaşamak isterdiniz yoksa İngiltere’nin farklı bir şehirde mi?” diye sorduk.

Londra’da mı, yoksa farklı bir şehirde mi, yaşamak isterdiniz?
02.09.2017
0
A+
A-

 

TOPLUMUMUZ insanları içerisinde Londra bazılarına göre fırsatlar şehriyken, bazıları içinse çok pahalı bir başkent. Elbette Londra’da iş amaçlı mecburiyetten yaşayan da var, “Ben Londra’sız yapamam!” diyen de.

Biz de bu hafta toplumumuzun Londra’da yaşayan yurttaşlarına “Londra’da mı yaşamak isterdiniz yoksa İngiltere’nin farklı bir şehirde mi?” diye sorduk. Röportajımızda aldığımız birbirinden farklı cevapları sizler için bir araya getirdik. Belki sizin de zaman zaman kendinize sorduğunuz bu soruya verilen cevapları, keyifli bir şekilde okumanız dileğiyle.

Gülten Langford

Ben aslında Oxford’ta yaşıyorum. Haftanın en az iki günü mutlaka Londra’ya geliyorum. Londra, bana kalırsa dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Özellikle sanatsal aktivitelerin yoğun olmasından dolayı beğeniyorum. Ayrıca çok fazla Türk olması nedeniyle daha fazla kültürel etkinlik programları düzenleniyor. Kendim de sanatla uğraştığım için Londra benim yaşamak istediğim bir şehir. İngiltere’nin çok güzel şehirleri de var elbette. Fakat sosyal bir insan diğer şehirlerde sıkılabilir.

Gamze Akıncı

Yaklaşık 1 yıldır Londra’da yaşıyorum. Kaldığım yer çok merkezi ve Londra’nın tüm imkanları elimin altında. Müzeler, tiyatrolar, parklar. Londra’ya aslında iş imkanından dolayı geldim. Ancak iyi ki de gelmişim; İngiltere’de farklı bazı şehirlere gitme fırsatım oldu ama en beğendiğim şehir hiç şüphesiz Londra. Ben burada yaşamaktan mutluyum. Ayrıca burada çok fazla Türk’ün yaşıyor olması insanı olumlu etkileyen bir faktör. İnsan arkasında gerçekten bir güç hissediyor. Ben İstanbul’dan Londra’ya geldim. Orası da büyük bir şehir fakat maalesef insana buradaki kadar değer verilmiyor.

Bilgen Tuncay

17 yıldır Londra’da yaşıyorum. Bence Londra harika bir şehir. Her insana hitap eden özellikleri içinde barındırıyor. Mesela eğer bir spor severseniz birçok spor aktivitesini bulabilir ve katılabilirsiniz. Eğer sanat aşığı bir insansanız istediğiniz zaman bir opera izleyebilir veya ünlü bir ressamın sergisini gezebilirsiniz. Düzenli bir şehir Londra. Bu yüzden burayı seviyorum ve gelecek planımızı da eşimle birlikte bu şehir üzerinde yapıyoruz. Londra’da aradığım tek şey deniz. Onun haricinde medeniyet anlamında bu gelişmiş şehirde yaşamaktan çok memnunum.

Yeliz Gök

Fransa’da doğdum büyüdüm. Ancak hep Türk kültürü ile iç içe oldum. Dünya’da ve İngiltere’de birçok şehri gezme fırsatım oldu. Londra gerçekten güzel bir şehir. Ailemden dolayı bir yanım Fransa’da. Ara sıra Türkiye’ye de gitme şansım oluyor. Gezdiğim şehirler arasında en beğendiğim şehirlerden biri Brighton oldu. Deniz olduğu için midir bilmem ama insanları daha sıcak kanlı. İngiltere’de bir yıl kadar da Bournemouth’da yaşadım. Orası da aynı şekilde çok güzel bir şehir. Londra tabii ki Türklerin olmasından dolayı benim favorim oldu. Burada derneklerin düzenlediği etkinliklere katılmak çok keyifli. Diğer şehirlerde bu kadar Türk yok. Londra hem imkanları çok fazla olan bir şehir hem de yaşanabilecek güzel bir şehir bence.

Melek Yalçın

23 yıldır Londra’da yaşıyor olsam da ben bir İzmirliyim. Bu yüzden deniz benim için olmazsa olmaz. Londra’da deniz olmasa da artık buraya çok alıştım. Hem çok gelişmiş hem de tarihine gerçekten iyi sahip çıkmış bir şehir. Burada bir insanın bulabileceği imkanlar çok fazla. İngiltere’de çok fazla şehir gezdim. Liverpool, Manchester, Brighton ve daha aklıma gelmeyen çoğu şehri ziyaret ettim.  Gördüğümde beni en çok etkileyen yer ise Shakespeare’in doğup büyüdüğü şehir olan Stratford-upon-Avon oldu. Bu şehrin tarihi ve Shakespeare’in burada yaşamış olması beni çok etkiledi. Şehri her anlamda çok beğendim ve eğer imkanım olsaydı orada yaşayabilirdim. Londra’da veya başka bir yerde yaşamak değil de biz buradaki Türkler, ne buralı olabiliyoruz, ne de Türkiye’de yaşayabiliyoruz.

Betül Nelson

Birleşik Krallığa geleli tam tamına 46 yıl oldu. Londra’nın Beckenham bölgesinde yaşıyorum. Londra bence kesinlikle dünyanın en güzel şehri. Bu şehir bence her insanın kendinden bir parça bulabileceği bir yer. Londra’nın en çok neyini beğeniyorum diye düşündüğümde, bana kalırsa Londra’nın kendine has bir karakteri var. İnsanlar bu düzenin içerisinde özgürlüğü de sonuna kadar yaşayabiliyor. Ben seyahat etmeyi çok seviyorum. İngiltere’de birçok şehir gördüm. Kuzey soğuk olduğu için çok sevmiyorum. Plymouth şehri gezdiğim şehirler arasında en beğendiğim şehir. Denizi, havası ve çok güzel bir tarihi var. Sanıyorum ki Londra’da yaşamasaydım burada yaşamayı isterdim.

Esengül Şaşı

2008 yılından beri Londra’da yaşıyorum. Mesleğim icabı Londra benim için yaşanabilecek en güzel şehir. İngiltere’nin farklı farklı şehirlerini gezme fırsatım oldu.  Shaldon ve Bournemouth şehirlerini çok beğendim. İkisi de inanılmaz derecede güzel bir sahil şehri. İnsan kendisini bu şehirlerde çok huzurlu hissediyor. Ben sanatla ilgili bir iş yapıyorum. Bu sebeple büyükşehirlerin kalabalığı ve gürültüsü insanın üretkenliğini maalesef azaltıyor. Ancak dediğim gibi iş ile ilgili Londra’da bulunmam gerekmeseydi sanırım Shaldon veya Bournemouth’da yaşamayı isterdim.

Zülfü Türkcan

Türkiye’de Bursa’da yaşıyordum. Yaklaşık 10 yıldır Londra’da yaşıyorum. Türkiye, özellikle de Bursa doğa ve yeşil yönünden mükemmel bir şehir. Oradan geldikten sonra Londra o anlamda biraz eksik kaldı tabii. Ancak Londra’nın da farklı ve özel imkanları var. Örneğin sanat ve kültür anlamında farklı şehirlerde belki de bulamayacağınız kültür ve sanat etkinliklerini, müzik festivallerini burada yakalama imkanınız oluyor. Bu yüzden burada yaşamayı çok seviyorum. Zaten Londra konumu itibari ile çok merkezi bir konumda. Yani eğer bir yere gitmek istiyorsanız istediğiniz şehri gidip görebilir ve hafta sonu bile olsa tadını çıkarabilirsiniz. Londra iş imkanı açısından da çok zengin bir şehir. Diğer şehirlerde yaşasanız bile bu kadar fazla iş olanağı bulunabileceğini zannetmiyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.