kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
STERLIN
40,9725
BITCOIN
$69.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

KKTC Temsilciğinden bayram yemeği

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin İngiltere Temsilciliği Kurban Bayramını tertiplediği bayram yemeği ile kutladı.

KKTC Temsilciğinden bayram yemeği
04.09.2017
0
A+
A-

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin İngiltere Temsilciliği Kurban Bayramını tertiplediği bayram yemeği ile kutladı.

KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran’ın himayesinde gerçekleşen davete Türk ve İngiliz bürokratların yanı sıra toplumun farklı kesimlerinden onlarca insan katıldı.

Türkçe konuşan toplumların yoğun yaşadığı Kuzey Londra’da gerçekleşen yemek, Müslüman ve gayrimüslimleri bir araya getirdi.

Davetin onur konukları Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Enfield Belediye Başkan Yardımcısı Doris Jiagge ve Haringey Belediyesi eski Başkanı Eddie Griffith oldu.

BARIŞ VE BİRLİK MESAJLARI

Yemek öncesinde protokolü oluşturan isimler kısa konuşmalar yaparak barış ve birliktelik mesajları verdi.

“Herkese iyi bayramar” diyerek sözlerine başlayan ilk konuşmacı Enfield Belediye Başkan Yardımcısı Doris Jiagge, bu tarz etkinliklerin toplum üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti.

Haringey Belediyesi eski Başkanı Eddie Griffith ise Londra’ya uyum sağlamayı başaran Türk halkının başta Haringey bölgesi olmak üzere yaşadıkları her bölgeye sağladıkları katkı dolayısıyla minnet duyduğunu ifade etti.

“Küslükleri, küskünlükleri, dargınlıkları, kırgınlıkları bir yana bırakıp sevinçlerimizi çoğalttığımız, birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi pekiştirdiğimiz böyle güzel bir bayram yemeğinde sizlerle birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum.” diyen Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, sözlerini “Bizleri burada hem Enfield hem Haringey Belediye Başkanlarının katılımıyla bir araya getiren Sayın Zehra Başaran’a da takdirlerimi ifade ediyorum. Hepinize, ailelerinizle, sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar diliyorum.” diyerek tamamladı.

KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran

Ev sahibi olarak söz alan KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, “Sivil toplum kuruluşları olsun, siyasi seçilmiş belediye meclis üyeleri olsun, iş dünyasında eğitim dahi değişik sektörlerde faaliyet gösteren insanlarımızın bulunduğunu memnuniyetle izlemekteyim. İnsanlarımız bulundukları noktalarda toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde üreten, geliştiren, değiştiren, yenileyen ve yetiştiren çalışmalar yapmaktadırlar. Memleketimizden ve ata topraklarımızdan yaşamlarını sürdüren insanlarımız hiçbir zaman nereden geldiğini, kim olduğunu unutmadan kuşaktan kuşağa aktarmakta, Türkçe dilini, din ve kültürünü çocuklarına öğretmekte, bulunduğu yer ve zaman ve değişen toplumsal yapıya öz değerlerini ve kimliğini koruyarak ayak uydurabilmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilciliği işte bizim inanlarımızı yoğun bir şekilde yaşadığı Birleşik Krallık’ta bir insanın hayatında gereken her konuda başvuracağı, yurttaşlık işlemleri için her türlü yardımda bulunmaktadır. Temsilciliğimiz artık kimlik kartı verme işlemine de başlamıştır. KKTC’nin uzun yıllardır süren Kıbrıs Sorunu, 50 yıldan bu yana süren görüşme sürecinin en son yine bir sonuca veya çözüme ulaşamadan bitmesi, Anavatan Türkiye’nin her zaman destek ve yardımlarıyla yıllardır süren haksız izolasyonlar ve ambargoların yükü altında parlamentoda dostluk gurubumuzun çabalarına rağmen günlük hayatta tamamıyla insancıl konularda ciddi zorluklar ve sıkıntılarla karşılaşmaktayız. Dünyamızda savaşların çoğaldığı, barışın zor bulunduğu terör tehlikesinin arttığı bir zamanda bizleri daha iyi, daha mutlu ve daha güvenli bir dünyanın beklediği umuduyla zahmet ederek gelerek bu yemeği onurlandırdığınız için sonsuz teşekkürlerimle sizleri selamlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.