kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
STERLIN
41,2239
BITCOIN
$70.920
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

MÜSİAD UK açılışı gerçekleşti

UZUN yıllardır Londra’da faaliyet gösteren MÜSİAD UK’in, ilk resmi şubesi açıldı.

MÜSİAD UK açılışı gerçekleşti
11.09.2017
0
A+
A-

UZUN yıllardır Londra’da faaliyet gösteren MÜSİAD UK’in, ilk resmi şubesi açıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği UK’in merkez Londra’daki şubesinde gerçekleşen resmi açılış törenine özel davetliler katıldı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çamlı, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve birçok saygın isim açılışta bir arya geldi.

Açılışta söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çamlı, “MÜSİAD’ın burada hem İngilizler olan hem de Türkiye’den gelen gurbetçi vatandaşlarımızla olan ilişkileri güçlendireceğine inanıyorum. İngiliz makamları nezdinde gerekirse Türkiye genel başkanımızla ilişkiler kurarak gerekirse bizlerle ilişkiler kurarak iyi şeyler yapacağız.” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan

Ardından kürsüye gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Londra şubesinin önemi şu sözlerle dile getirdi: “Avrupa’nın kalbi diyebileceğimiz Londra’da güzel bir vesileyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. MÜSİAD’lı iş insanları olarak Anadolu’nun görkemli mirasını, ülkemizin zenginliklerini ve milletimizin inancını arkamızda büyük bir güç olarak hissediyoruz. Bu güçle tüm dünyada varlık göstermek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. MÜSİAD bildiğiniz gibi dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşudur. Dünyanın 68 ülkesinde, 181 noktada binlerce üye ile temsil ediliyoruz. Ama yalnız rakamsal bir büyüklük değil, tabi ki bu. Biz yaşadığımız ülkenin sorunlarını, ekonomik toplumsal gelişmelerini takip ederken diğer yandan dünyanın başka bölgelerinde yaşanan olaylarla da yakından ilgileniyoruz.” dedi.

Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç

Kaan’nın konuşmasından sonra son olarak söz alan Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, “Küresel gelişmelerin baş döndürücü bir şekilde hızlandığı bir çağdayız. Bu dönemin en belirgin özelliklerinden birisi de diplomasinin doğasındaki değişimdir. Küreselleşmenin hız kazanmasıyla birlikte dış politika ile ekonomi arasındaki etkileşim artmıştır. Günümüzde ekonomiyi dış politikadan, diplomasiyi ise dış gelişmelerden soyutlayarak yürütmek düşünülemez. Eskiden siyasi ilişkilerin ekonomik ilişkileri belirlediği bir düzen vardı; artık ekonomik ilişkilerin siyasi ilişkileri yönlendirdiği bir dönemde yaşıyoruz. İçinde yaşadığımız yüz yılın siyasi iktisat dönemi olduğunu söylemek mümkün. Bu çerçevede Türk ekonomisinin güçlenmesinde, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan tüm paydaşlarına her zamankinden daha yakın bir işbirliği içerisindeyiz. Türk iş dünyasının değerli mensuplarını bir araya getiren çatı kuruluşlarımızdan birisi olan MÜSİAD da bu paydaşlar arasında önemli bir konumdadır.” dedi.

Büyükelçi Bilgiç’in konuşmasını tamamlamasının ardından MÜSİAD İngiltere Başkanı Uğur Yılmaz ve protokol konukları sahneye çıkarak açılış kurdelesini kesti.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

  1. Muhsin says:

    Bende bu teskikata katilmak istiyirumm nasil bi yol cizmem lazimmm yardimcinolurmusunuz