kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3395
EURO
35,0953
STERLIN
41,0566
BITCOIN
$62.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

İngiltere ve Avrupa’da İslamofobi” toplantısı

İngiltere’deki Leeds Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Salman Sayyid, Türkiye’nin son on yıldır İslamofobi ve ayrımcılıkla mücadele konusunda ciddi bir çaba içinde olduğunu belirtti.

İngiltere ve Avrupa’da İslamofobi” toplantısı
14.09.2017
0
A+
A-

İngiltere‘deki Leeds Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Salman Sayyid, Türkiye‘nin son on yıldır İslamofobi ve ayrımcılıkla mücadele konusunda ciddi bir çaba içinde olduğunu belirterek, AB Bakanı Ömer Çelik’in bugün Londra‘da ev sahipliği yaptığı İslamofobi konulu toplantıyı “mükemmel” olarak nitelendirdi.

AB Bakanı Çelik’in Londra temasları kapsamında “İngiltere ve Avrupa‘da İslamofobi” başlıklı toplantıda bir araya geldiği Profesör Sayyid ile Londra King’s College Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Abdulkerim Vakil, etkinlikle ilgili görüşlerini toplantının ardından AA muhabirine değerlendirdi.

Prof. Salman Sayyid, Türkiye‘nin İslamofobi üzerine son yıllarda yürüttüğü faaliyetlerin önemli olduğunu ifade ederek, “Türkiye, son on yıldır bu konuda ciddi bir çaba içinde. Sayın Bakanın böyle bir toplantı organize etmiş olması mükemmel bir şey” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dünya çapında Müslüman topluluklarla iletişim içinde olmayı sürdürmesinin önemine değinen Sayyid, bu tür organizasyonların din ve ırk ayrımcılığına uğrayan insanların bir araya gelmesine katkı sağladığını söyledi.

Bakan Çelik’in Londra‘da böyle bir toplantı düzenlemesinin özellikle kendilerini azınlık hisseden Avrupa‘daki Müslümanlar için önemli olduğunu vurgulayan Abdulkerim Vakil ise “Bu toplantı, Türkiye‘nin demografik yapısı ve bir dünya gücü olması dolayısıyla sesimizi bir azınlığın sesi olmaktan çıkarıp daha geniş, jeopolitik bir bağlama taşıyabilir.” dedi.

Vakil, İngiltere‘de Müslümanlara yönelik artan nefret suçlarına ilişkin, “Terör olaylarından sonra Müslümanlara yönelik artan bu tip saldırılardan ders çıkarmak son derece önemli. Ancak bu gibi durumlarda yalnızca olayın kendisine odaklanmamalı, bu saldırıları daha geniş bir İslamofobi bağlamında değerlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Sosyal Hareketlilik Komisyonunun (SMC) geçen hafta yayımladığı, genç Müslümanların eğitim ve iş hayatında karşı karşıya kaldığı zorlukları ortaya koyan rapordaki bulgulara değinen Vakil, bu saldırılar olmasa da İngiltere‘de Müslümanlara yönelik ayrımcılığın ve Müslüman toplulukların dışlanmasının her zaman var olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Londra temasları kapsamında İngiltere‘nin Avrupa ve Amerika‘dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile bir araya geldi. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.