kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
STERLIN
41,0110
BITCOIN
$70.643
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Altay tankı motoru için alternatif İngilizlerden geldi

Türkiye’ye silah ihracatını durduran Almanya’nın bu tavrını ambargoya dönüştürmesi halinde, Altay tankı motoru için alternatif, İngiliz Caterpillar’dan geldi.

Altay tankı motoru için alternatif İngilizlerden geldi
18.09.2017
0
A+
A-

 

Türkiye‘ye silah ihracatını durduran Almanya‘nın bu tavrını ambargoya dönüştürmesi halinde, Altay tankı motoru için alternatif, İngiliz Caterpillar‘dan geldi. Şirket, yeni nesil CV12 tipi motoru teklif etti. Habertürk‘ün haberine göre Altay tankının prototip üretiminde Alman MTU motoru kullanılmıştı. Seri üretimde de MTU motorlarının kullanılması planlanıyordu. Ancak Almanya‘nın Türkiye‘ye yönelik tehditkâr tavırları, soru işaretlerine neden olunca, tank motoru konusunda alternatif arayışı başladı.

TÜRKİYE’DE ÜRETİME YEŞİL IŞIK

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) İngiliz Caterpillar firması ile görüşmelere başladı. SSM ile Caterpillarfirması arasındaki ilk temas Ankara‘da, ikinci temas İngiltere‘de düzenlenen DSEI savunma sanayii fuarında gerçekleştirildi. İngiliz firmasının, Altay tankında kullanılmak üzere yeni nesil “CV12” tipi motoru teklif ettiği belirtildi. İngiliz yetkililer, bu motorun Türkiye‘de üretilmesine de olumlu baktıklarını bildirdi. Aynı motor İngiliz ordusu için üretilen Challenger tanklarında da kullanılıyor.

HEDEF BİN YERLİ TANK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için ilk pakette 250 Altay tankı üretilmesi öngörülüyor. Uzun vadede toplam bin tank üretilmesi hedefleniyor. Altay tankının prototip üretimini Koç Grubu‘na bağlı OTOKAR gerçekleştirdi. Ancak seri üretim için OTOKAR ile sözleşme imzalanmadı. Seri üretim ihalesinde OTOKARBMC‘nin yer aldığı Alman ortaklı RBSS konsorsiyumu ve Türk-İngiliz ortaklığı FNSS ile yarışıyor.

EKSEN DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye; milli gemi, milli denizaltı, milli tank gibi projelerin güç grubu üretiminde uzun yıllardır Almanya ile işbirliği yapıyordu. Diplomatik gelişmeler bu kez İngiltere ile yeni bir pencere açılmasına vesile oldu ve motor teknolojisinde İngiltere ile işbirliğine yönelim başladı. Türkiye ile İngiltere, “TF-X” olarak adlandırılan Türkiye‘nin milli savaş uçağı projesinde de işbirliği yapıyor. Milli savaş uçağının motoru İngiltere‘den teknoloji desteği alınarak geliştirilecek. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.