kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.984
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Uber’in İcra Kurulu Başkanı özür diledi

Uber’in İcra Kurulu Başkanı özür diledi
25.09.2017
0
A+
A-

Dünya’da telefon uygulaması üzerinden alternatif taksi hizmeti veren Uber şirketinin İcra Kurulu Başkanı Dara Khosrowshahi The Evening Standard gazetesine yazdığı mektup ile şirketlerinin Birleşik Krallığın başkenti Londra’da yaptığı hatalı uygulamalardan dolayı özür diledi.

Uber İcra Kurulu Başkanı’nın basına yansıyan mektubunda Khosrowshahi, Londra’da ulaşım hizmetlerinden sorumlu olan Transport of London (TfL) tarafından Uber’in Londra’daki lisansının yenilenmesine yaptığı itiraz kararı için temyize başvuracaklarını belirtti.

Khosrowshahi, şirketin hatalı uygulamalarını düzeltmek konusunda kararlı ve istekli olduklarını belirterek özür diledi.

Geçtiğimiz aylarda Uber şirketinin İcra Kurulu Başkanlığına getirilen Khosrowshahi mektubunda konu ile ilgili şunları söyledi:

“Uber birçok Londralının şehirdeki ulaşımında devrim gerçekleştirmiş olsa da, eşit şekilde bazı şeylerde hata yapmıştır. Tüm dünyada Uber adına çalışan herkesten şirketim adına özür diliyorum. Milyonlarca insanın adına bu kararı temyize götüreceğiz. Fakat bazı konularda değişmek zorunda olduğumuzun da farkındayız.”

TfL geçtiğimiz cuma günü yaptığı şok açıklama ile Uber’in kurumsal sorumluluklarının eksikliği ve güvenlik gerekçesiyle lisansının yenilenmemesine karar verdiklerini duyurmuştu. Bu olay İngiltere ve tüm Dünya basınında geniş yer buldu. Yaşanan bu olay ile Uber şirketinin hisse senetlerinde düşüş yaşanırken birçok rakip firmanın da hisse senetlerinin tavan fiyatları görmesine neden olmuştu.

TfL tarafından sunulan karara gerekçe olarak sürücülerin güvenlik kontrollerinin olması gereken ve istenildiği ölçüde yapılmaması gösterilmişti.

Uber firması tarafından hafta sonunda gelen açıklamada, verilen kararın Londra’da 40 binden fazla lisanslı sürücünün işinden olmasına yol açacağı ileri sürülmüştü.

Bunun üzerine Uber, “Change.org” adındaki sitede imza kampanyası başlatarak Londra’da Uber’e destek olun çağrısı yaptı. Londra’da 3.5 milyona yakın kullanıcısı olan uygulama için insanlar bu çağrıya cevap vermekte gecikmedi ve şu anda bile imza sayısı 750.000’i geçmiş durumda.

Londra’da ulaşımdan sorumlu şirket Transport of London (TfL)’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ise Uber’in halkla ilişkiler uzmanlarından ve avukatlarından oluşan bir ordusunun olmasını takdir ediyorum. Bizi mahkemeye götürmek gibi agresif bir tehditte bulundular.” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.