kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
STERLIN
40,6603
BITCOIN
$64.649
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiliz yolcular, ülkelerine döndü

İNGİLTERE’nin en büyük beş hava yolu şirketinden biri olan Monarch Airlines, iflas edince, Muğla’nın Dalaman, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde tatil yapan İngiliz turistler, kiralanan 3 charter uçakla ülkelerine gitti.

İngiliz yolcular, ülkelerine döndü
03.10.2017
0
A+
A-

 

İNGİLTERE’nin en büyük beş hava yolu şirketinden biri olan Monarch Airlines, iflas edince, Muğla‘nın DalamanMarmaris ve Fethiye ilçelerinde tatil yapan İngiliz turistler, kiralanan 3 charter uçakla ülkelerine gitti.

İngiliz havayolu şirketinden Monarch Airlines’ın iflasını açıklamasının ardından Muğla‘nın farklı ilçelerinde tatil yapan turistler charter uçaklarla YDA Dalaman Havalimanı’ndan İngiltere‘ye dönüş yaptı. YDA DalamanHavalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiltere‘nin en büyük beş havayolu şirketinden birisi olan şirketin iflasını açıkladığını belirtip, “Monarch Havayolları, yıllardır bölgeye hizmet veriyordu. Bu yıl bize haftada 22 uçuşla ciddi sayıda bir yolcu taşıdı. Şu ana kadar 87 bin yolcu getirdi. Sezonun geri kalan kısmında 72 uçuşu daha vardı ve o da yaklaşık 7 bin yolcuya tekabül ediyordu” dedi. Güvenç, bundan sonraki uçuşları Freebird firmasının devraldığını belirterek, “Burada tatilini yapan yolcular rahatlıkla Freebird uçuşlarıyla tekrar İngiltere‘ye dönüyorlar. Planlamalar yapıldı ve sıkıntı görünmüyor. Her türlü tedbirimiz alındı. İlk check-in işlemini Freebird yaptı. İngiltere konsolosuyla koordineli halde gidiyoruz. Ama asıl büyük yolcu kitlesi İspanya‘da Mayorka’da, oradaki operasyonlar 100 binleri geçiyor. Herhalde orada da bir çözüm yolu bulmuşlardır. Türkiye için özellikle Dalaman için herhangi bir problem yok. Şu anda tatilini yapmakta olan yolcular tatillerini bitirecekler ve yine kendilerine tahsis edilmiş uçaklarla geri dönüyorlar.” Uçağa binmeden önce gazetecilerle konuşan İngiliz turistler, ülkelerine dönüşlerinde sorun olmadığını söyledi. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.