kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5032
EURO
34,9839
STERLIN
40,8025
BITCOIN
$63.804
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Atatürkçüler birlik ve beraberlik kararlarını yineledi

DÜNYA Atatürkçüleri 2017 yılının son toplantısını Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce kaldığı tarihi otelin Atatürk Salonu’nda gerçekleştirdi.

Atatürkçüler birlik ve beraberlik kararlarını yineledi
05.10.2017
0
A+
A-

 

 

DÜNYA Atatürkçüleri 2017 yılının son toplantısını Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce kaldığı tarihi otelin Atatürk Salonu’nda gerçekleştirdi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden bir araya gelen  “Atatürkçü Dernekler”,  30 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde,  Bad Kreuznach – Almanya’da, tarihi Park Hotel Kurhaus’taki toplantılarında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlılıklarını bir kez daha dünyaya ilan ettiler.

Birinci kuruluş yıldönümünü 18 Eylül’de kutlayan ADDP’nin, bu tarihi ve önemli mekanda gerçekleştirdiği toplantısına, Türkiye, İngiltere, ABD, Avusturya, İsveç, Almanya’dan Atatürkçü Dernekler katıldı. Toplantının ev sahipliği ADDP’nin kurucu üyelerinden Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden bir araya gelen “Atatürkçü Dernekler” Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılıklarını ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ulusal birlik ve beraberliğinin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti vasıflarının ilelebet devamını savunuyor. ADDP, Atatürk düşüncesini benimseyen, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğünü savunan dünyadaki “Atatürkçü Dernekleri” bu dayanışmaya katılmaya davet ediyor.

ADDP Bad Kreuznach toplantısında, Türkiye’de yaşanan son gelişmelerden duyulan endişeler, ADDP’nin 2018 çalışma ve faaliyet programı, ADDP’nin lobicilik çalışmaları, ADDP’nin gençlik örgütlenmesi, ADDP’nin tanıtımı ve görünürlüğü gibi konular başta olmak çeşitli konular üzerinde görüşmeler yapıldı. Tüm üye dernekler, en önemli hedefleri olan, Atatürk’ün barışçıl felsefesinin tanıtılması ve bu konuda çocuklara, gençlere yönelik etkinlik ve aktivitelerin önemini tekrar yinelediler. Bu konuda etkili olabilmek ve kalıcı programlar organize edebilmek için neler yapılabileceği hakkında fikirler paylaştılar.

ADDP, dünyada barış ve istikrarın sağlanması yolunda,  Atatürk ilkelerinin, özellikle Atatürk’ün refah ve barış içinde bir dünya felsefesinin bir ideoloji olarak öğretilip tanıtılması gerektiğine inanıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt dışındaki çeşitli çevrelerde ve ülkelerde daha iyi anlaşılmaya başlanması ve cumhuriyetimizin kurucu liderine olan ilginin artması ADDP üyeleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Dünyada bu doğrultudaki bilinçlenmeye ADDP üyesi dernekler katkı sağlama kararlılığı içindeler.

Toplantıya katılan dernek temsilcileri, ADDP Bad Kreuznach toplantısı ile ilgili olarak, toplantıyı bu tarihi ve özel mekanda yapmanın onur ve gururunu tüm dünyadaki Atatürkçüler adına yaşadıklarını ifade ederek, bir yılda önemli gelişme gösteren ADDP’nin, Türkiye ve Dünya’daki Atatürkçüleri kucaklaştıran tek forum olması ve partiler üstü konumu nedeniyle, amaç ve hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yollarına devam edeceklerini belirttiler.

İNGİLTERE’DEN ÖZER KATILDI

Almanya’da yapılan tarihi toplantıya Jale Özer de katıldı. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı ve aynı zamanda ADDP Başkan Yardımcısı olan Özer, toplantıda İngiltere’deki Atatürkçüleri temsil etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.