kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
STERLIN
40,8998
BITCOIN
$70.548
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Brexit görüşmeleri yine çıkmazda

Avrupa Birliği Komisyonu Brexit Müzakerecisi Michel Barnier ile İngiltere Brexit Bakanı David Davis, görüşmeler sonunda ortak basın toplantısı düzenledi.

Brexit görüşmeleri yine çıkmazda
14.10.2017
0
A+
A-

Avrupa Birliği Komisyonu Brexit Müzakerecisi Michel Barnier ile İngiltere Brexit Bakanı David Davis, görüşmeler sonunda ortak basın toplantısı düzenledi.
Michel Barnier tartışmalı konular nedeniyle görüşmelerin tıkandığını vurguladı:
“Theresa May’in Floransa‘daki konuşması bu müzakereye gerekli ivmeyi kazandırdı. Bu hafta yapıcı bir ruh halinde çalıştık, bazı noktaları açıkladık, ancak büyük bir ilerleme kaydedemedik.”
İngiltere Brexit Bakanı David Davis, Barnier’e göre daha iyimser bir açıklama yaptı: “Vatandaşlık haklarına gelince, AB ülkelerinde yaşayan İngilizlerin geleceği hakkında mümkün olan en büyük yasal kesinliği kazanmak adına ilerleme kaydettik. Yasal düzenlemelerimiz gelecekte farklı ve belirgin olacak. Bu nedenle bu hafta kabul ettiğimiz hakların adil ve eşdeğer bir şekilde uygulanacağından emin olmanın yollarını aradık.”
Michel Barnier, ‘rahatsızlık veren tıkanmış konularda’ Avrupa Birliğinin İngiltere‘ye taviz vermeyeceğini ve önümüzdeki hafta yapılacak Avrupa Konseyi zirvesinde gelecekle ilgili net bir fikir sunamayacağını da belirtti. Brexit müzakerelerinin 5. turu, pazartesi Brüksel‘de başladı. Ancak, vatandaş hakları ve İngiltere‘nin yükümlülükleri nedeniyle ödeyeceği parada anlaşmaya varılamadığı için “geçiş süreci aşamasına” gelinemedi.
BREXIT GÖRÜŞMELERİNDE NELER OLDU
Bu yıl haziran ayında başlayan müzakereler, ülkenin AB‘ye ödemesi gereken mali taahhütler, vatandaşlık hakları ve İrlanda sınırı konularında tıkanmış durumda.
AB tarafı, İngiltere‘nin, üzerinde uzlaşılmış 2020 birlik bütçesine ve üye ülkelerin kalkınma programlarına taahhütlerini tam yerine getirmesini şart koşuyor. Bu miktarın 20 ile 100 milyar Euro arasında olduğu belirtiliyor.
Brexit sonrasında İngiltereGaller, İskoçya ve Kuzey İrlanda‘dan oluşan Birleşik Krallık‘ın AB ile tek kara bağlantısı olarak kalacak İrlanda-Kuzey İrlanda arasındaki sınır, müzakerelerin tıkandığı bir diğer konuyu oluşturuyor.
Brexit kararı, İngiltere‘de yaşayan 3,2 milyon AB vatandaşının yanı sıra AB‘de bulunan yaklaşık bir milyon İngiliz vatandaşının hakları konusunda da belirsizlik ortaya çıkarıyor.
İngiltere, geçen yıl haziran ayında yapılan referandumla AB‘den ayrılma kararı almış, 29 Mart’ta da Lizbon Anlaşması’nın 50. maddesini işleterek ayrılık sürecini resmen başlatmıştı. AB ise 29 Nisan’da yaptığı özel zirveyle müzakerelerdeki ilkelerini belirlemişti. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.