kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
STERLIN
40,6223
BITCOIN
$64.798
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

CHP İngiltere Birliği Özkan’ı ağırladı

CHP İngiltere Birliği, Londra’ya gelen vekil Tuncay Özkan’ı ağırladıkları bir panel gerçekleştirdi.

CHP İngiltere Birliği Özkan’ı ağırladı
03.11.2017
0
A+
A-

CHP İngiltere Birliği, Londra’ya gelen vekil Tuncay Özkan’ı ağırladıkları bir panel gerçekleştirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi CHP İngiltere Birliğinin, Kuzey Londra’daki merkezinde gerçekleşen panel katılım yoğun oldu. Açılış ve selamlama konuşmasını CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme yaptı. Dikme, “Cumhuriyetimizin kurucusu önderimiz Atatürk’ün, milletimize bıraktığı eşsiz bir hediye olan Cumhuriyetin ilan edilmesinin 94. Yılında birlikte olmanın verdiği mutluluk ve coşku ile bir aradayız… Bizler, Cumhuriyetimizi korudukça ona bağlı inançlarımızla yaşadıkça daha nice Cumhuriyet Bayramları kutlayacağız. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; ulu önderimiz Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” şeklinde konuştu.

AŞK VE UMUT

Dikmenin ardından konuşmasına başlayan CHP’li vekil Özkan, “Bugün kolektif bir direniş, kolektif bir yeniden var olma mücadelesi, ortak imece, birlikte hareket etme arzu ve isteği ve o arzu ve isteğin sardığı insanlar, düşünceler var. Bugün, 94 yıl sonra başımızda kara bir bulut var. Kolektif teslimiyet istiyor. Ben Cumhuriyetçiliğim ya da Cumhuriyete bakış açısını saltana 94 yıl sonra devrilmek isteyebileceğimi saltanatçıların ara­mızdan çıkabileceğini asla aklıma getirmezdim. Ama Türkiye’deki sarayları, o saraylarda yaşamak isteyen insanları, siyaseti kadroyu görünce saltanatçılığın hortlatılmak istendiğini, o püsküllü bir deli var ortalıkta dolaşıyor, soytarı. Onları falan görünce amaçlarını açık ettiler. Şimdi bugün Cumhuriyetçilerle, saltanatçılar karşı karşıya. Bir siyasal kadro saltanatı Türkiye’ye getirmek istiyor. Sarayları onun için yapıyorlar. Bu şatafatlar onlar için.”

İlhan Selçuk’un 27 Ekim 1998 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde çıkan, “Şaşıp kalıyorum” adlı köşe yazısını katılımcılarla paylaşan Özkan, konuşmasını; “Ne yazık ki, 100 yıl önceki karanlığı 100 yıl sonraya getirmek için yeniden kula kul etmek için, yeniden saltanatı, yeniden tahtı, yeniden padişahı var etmek için Cumhuriyetimizin karşısına çıkıyorlar. Ama ben size kesin bir şey söyleyeceğim, bu karanlık, bu softa, bu yobaz, bu çağ dışı saltanatla asla bir araya getirmeyecekler. Ben Cumhuriyeti hep aşk ve umut diye tanımlıyorum. Tarihe bakın Churchill’in çok sevdiğim bir lafı var, ‘Tarihte ne kadar ileri gitmek istiyorsanız o kadar geriye bakın’ diyor. Ben, aşkın ve umudun yenildiğini tarihte görmedim. Bu yüzden ‘Cumhuriyet, aşk ve umut kazanacak’ diyorum. ‘Biz kazanacağız’ diyorum. ‘Biz kazanacağız’ diyorum. Biz kazanacağız’ diyorum.” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.