kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
STERLIN
41,1750
BITCOIN
$70.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Türk mezarlığında skandal iddia

ÖZELLİKLE çok sayıda Kıbrıslı Türk ve Müslüman toplulukların defnedildiği Montagu Road’daki Tottenham Park Mezarlığı büyük bir sorunla karşı karşıya.

Türk mezarlığında skandal iddia
03.11.2017
0
A+
A-

ÖZELLİKLE çok sayıda Kıbrıslı Türk ve Müslüman toplulukların defnedildiği Montagu Road’daki Tottenham Park Mezarlığı büyük bir sorunla karşı karşıya. Enfield Independent Gazetesinin haberine göre, eski mezarların kazılarak içlerinde kemiklerin çıkarıldığı ve yeni mezar yeri olarak satıldığı iddia edildi. Bu durum ortaya çıktıktan sonra birçok ailenin tepkisine neden oldu. Yerel gazetelerde de birçok haberin paylaşılmasının ardından İngiltere’nin önemli isimleri konuyla ilgili olarak tepkilerini dile getirerek, şikayetlerini gerekli makamlara iletmeye başladılar.

Konu ile ilgili Lordlar Kamarasından Barones Meral Hüseyin Ece, Enfield Belediyesi’ne yaşanan durumla ilgili bir mektup yazarak acil olarak olayın ele alınmasını istedi. Barones Ece mektubunda şu ifadeleri kullandı:

Baroness Meral Ece

“Montagu Road, N18 2NF’deki Tottenham Park Mezarlığı ile ilgili olarak yazıyorum. Aile mezarlarımızı yüzlerce insan gibi bende düzenli olarak ziyaret ediyorum. Bu mezarlık başta Kıbrıslı Türkler olmak üzere son on yıl boyunca Müslüman topluluklar için bir mezarlık alanı olarak hizmet etti. Artık tamamen dolu ve maalesef korkunç bir şekilde ihmal ediliyor. Bu alan adeta terk edilmiş durumda. Yaşlı ve özürlü insanlarımızın bu mezarı ziyaret etmesi, büyük bir tehlike ve sağlık açısından sorun teşkil ediyor. Burada insanların en doğal hakkı olan mezar ziyaretlerini gerçekleştirmesi adeta imkansız hale gelmiştir. Bakım yapılmayan mezarda ağaçların dalları uzamış, yabani otlar büyümüş ve insanların yürümesini zorlaştırıyor. Mezarlığın içi adeta bir çöplük haline gelmiş. Yerel gazetelerin iddiasına göre buradaki mezarların içi boşaltılıyor, kemikler çöpe atılıyor ve burada oluşturulan yeni mezarlar insanlara satılıyor.

Son olarak Enfield bölgesinde oturan kuzenim konuyu belediye ile paylaşmış ancak kendisine bu sorunun belediye ile ilgili olmadığı söylenmiştir. Ancak bu durum böyle değildir. Konu ile ilgili belediyenin sorumlu olduğu konular ile ilgili yasaların gerekli maddelerinin yeniden incelenmesi ve bir an evvel ele alınması gerekmektedir.

Bu durumun yasaların ilgili maddelerince ciddi bir ihmal ve suç olduğunu hatırlatıyorum. Konunun belediye tarafından acilen ele alınması ve gereğinin yapılmasını beklemekteyim.”

Ece’nin mektubunun ardından Enfield Belediyesinden konuya ilişkin yapacağı araştırma ve açıklama bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.