kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
STERLIN
41,0341
BITCOIN
$70.034
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Bunama kalp krizinden daha ölümcül olabilir

İngiltere’de yapılan yeni araştırmalar, bunamanın kalp krizinden daha ölümcül olduğunu gösteriyor.

Bunama kalp krizinden daha ölümcül olabilir
14.11.2017
0
A+
A-

14

İngiltere‘de yapılan yeni araştırmalar, bunamanın kalp krizinden daha ölümcül olduğunu gösteriyor.
İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, geçen yıl kalp rahatsızlıklarından yaklaşık 67 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve bunama ve alsheimer hastalığından yaklaşık 71 bin kişinin öldüğünü ortaya çıkardı. Açıklanan rakamlar, İngiltere‘de bunamanın kalp rahatsızlıklarından daha tehlikeli olabileceğini gösterdi.

2015 yılı rakamlarına göre yaşanan değişikliğin sebebi olarak, İngiltere nüfusundaki yaşlılık artışı ve kalp sağlığındaki gelişmeler gösterildi. Kalp rahatsızlığı olan insanlara yüksek tansiyon ve kolesterolde kullanılan ilaçların verilmesiyle, İngiliz nüfusu kalp hastalıklarındaki gelişmelerden faydalandı.

Artan bunama vakaları sebebiyle hayır kuruluşları, devletin bunama araştırmalarına sağladığı senelik 132 bin poundluk katkısını, gelecek beş yılda ikiye çıkarması gerektiğini söyledi. İngiltere Alsheimer Araştırmaları başkanı Hilary Evans, açıklanan rakamların ülke çapında bunama sebebiyle bir sağlık krizine yol açabileceğini söyledi. Evans, “Her yıl binlerce insanın kalp rahatsızlığı gibi birçok ciddi sağlık sorununu aştığına şahit oluyoruz fakat bunama sebepli ölümler gün geçtikçe artıyor. Bunamanın bir tedavisinin olmaması ve hastalığın nedenlerinin bilinmemesi, bu problemle acilen başa çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Bunama şu an İngiltere‘deki en yaygın ölüm sebebi olabilir fakat konuyla ilgili araştırmalar bu hastalığı yenebilecek bir güce sahip” dedi.

Araştırmalar eğer bir gelişim gösterilmezse, 2040 yılında yaklaşık 1.2 milyon insanın bunama hastalığına yakalanacağını gösteriyor. Şu an İngiltere‘de, çoğunluğu alsheimer olmak üzere 850 bin insan bunama ile başa çıkmaya çalışıyor. Fakat yapılan onlarca araştırmaya rağmen, halen hastalığa bir çare bulunamıyor. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.