kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

May’den Rusya’ya seçimlere müdahale ve siber casusluk suçlaması

İngiltere Başbakanı Theresa May, Rusya’ya karşı bugüne kadarki en sert suçlamasını yaptı.

May’den Rusya’ya seçimlere müdahale ve siber casusluk suçlaması
14.11.2017
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Theresa May, Rusya’ya karşı bugüne kadarki en sert suçlamasını yaptı. May, Moskova yönetimini, ülkesinde seçimlere müdahale etmekle ve siber casusluk faaliyetleri yürütmekle suçladı.

Londra’da iş dünyasının katıldığı bir akşam yemeğinde konuşan May, Rusya’da Vladimir Putin yönetiminin “özgür toplumların altını oymaya” çalıştığını söyledi.

İngiltere’de hafta sonunda bazı yayın organlarında çıkan haberlerde, ABD’de başkanlık seçimleri kampanyasında faal olarak çalışan ve Rusya’dan açılan Twitter hesaplarının İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili referandum öncesinde ayrılıklı ve ırkçı mesajlar yaydığı öne sürülmüştü.

Theresa May ise Rus yönetiminin “Batı’da uyumsuzluk tohumları atmak için yalan haberler ürettiğini” söyledi.

May, İngiltere’nin Rusya ile “sürekli bir çatışma” içinde olmak istemediğini ancak çıkarlarını da koruyacağını belirtti.
ABD’DE SORUŞTURMALAR SÜRÜYOR

ABD’de Rusya’nın geçen yılki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönünde açılan soruşturmalar devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump ise Rusya’nın müdahale etmediği yönünde Putin’in yaptığı değerlendirmeleri ikna edici bulduğunu söylüyor.

ABD istihbarat örgütlerinin Ocak 2017’de hazırladıkları raporda, Rus hükümetinin en üst düzeyde seçim sonuçlarını ve seçmen kararını etkilemek için doğrudan müdahale ettiği belirtilmişti.

Bu müdahale için kullanılan taktikler eyalet seçim sistemlerinin hack’lenmesi, parti komiteleri ve siyasi stratejistlerinin bilgisayarlarına girilerek, buralardan bilgi sızdırılması ve sosyal medya ile web siteleri üzerinden Demokrat Parti adayı Hillary Clinton hakkında olumsuz, Trump hakkında olumlu haberlerin yayılması olarak sıralanıyor. (BBCTÜRKÇE)

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.